RĂZBOI între poliția din Belarus și hackerii anonimi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Republica Belarus se confruntă cu proteste masive în urma realegerii lui Alexandr Lukashenko în funcția de președinte. În acest context, mai mulți hackeri anonimi au lansat atacuri la adresa poliției care organizează represiuni.

Mai mulți hackeri anonimi oferă informații despre 1.000 de ofițeri de poliție din Belarus care au organizat represiuni împotriva protestatarilor și opozanților președintelui Lukashenko. Aceștia au divulgat datele personale ale reprezentanților poliției și au declarat că: „Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară masivă”.

Guvernul lui Lukashenko a lansat amenințări la adresa hackerilor

Guvernul a declarat că îi va găsi și pedepsi pe cei responsabili pentru scurgerea datelor.

Cu toate acestea, zeci de mii de susținători ai opoziției au mărșăluit duminică în Minsk, în ciuda faptului că autoritățile au desfășurat numeroase forțe de ordine pentru intimidarea participanților. Protestul a avut loc la o zi după ce ofițerii au reținut sute de manifestanți la un marș al femeilor din oraș.

Legitimitatea lui Lukashenko, asigurată de forțele de ordine

Loialitatea forțelor de securitate este crucială pentru capacitatea lui Lukașenko de a rămâne la putere. Potrivit opozanților săi, acesta se agață de putere iar alegerile prezidențiale au fost trucate, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel