Război între PNL și PSD pe maternitatea din Buzău. Subiect controversat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Maternitatea nouă de la Buzău despre care se anunță cu surle și trâmbițe de ani buni că va fi deschisă a ajuns din nou subiect de scandal între PNL și PSD.

Costurile de funcţionare ale noii Maternităţi, în momentul în care va fi dată, în sfârşit, în folosinţă, vor fi foarte mari, a declarat, liberalul Ioan Caton Mateeşescu, candidatul acestei formaţiuni politice la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Aceasta pentru că, spune acesta, dimensiunile respectivului aşezământ medical au fost gândite în aşa fel încât să deservească nu doar paciente din judeţul Buzău, ci şi din alte două judeţe limitrofe, iar fluxul medical, aşa cum a fost proiectat, nu permite funcţionarea parţială a clădirii.

Cu alte cuvinte, spune Mateeşescu, supradimensionarea Maternităţii de pe strada Victoriei, în comparaţie cu trendul demografic al judeţului Buzău, va conduce la cheltuieli mult prea mari pentru întreţinerea acesteia, scrie Opinia.

În replică, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a răspuns acuzațiilor PNL privind deschiderea noii maternități.

[citeste si]

"PNL preferă să stea pe margine și să comenteze în legătură cu subiectul deschiderii maternității, fără să facă nimic concret. Timp de patru ani, PNL a avut reprezentanți în Consiliul Județean. A deținut unul dintre portofoliile de vicepreședinte.

Acum, că în sfârșit maternitatea se va deschide, iarăși nu este bine. Ar trebui să le spună acest lucru și familiilor care așteaptă un copil.

Îl invit pe domnul Mateeșescu să viziteze noua maternitate, să vadă ritmul în care se lucrează, ca pe viitor să vorbească în cunoștință de cauză. Așa cum am mai declarat, licitația pentru achiziționarea de aparatură și mobilier s-a finalizat, produsele au început să sosească și deja sunt în curs de montare și instalare", a transmis șeful CJ Buzău.

În acest scandal al PNL-PSD singurii pierzători sunt buzoienii. Femeile nasc în condiții foarte grele, într-o maternitate veche. Priviți un reportaj care arată prin ce trec buzoiencele când vor să aducă pe lume un copil, în timp ce politicienii se ceartă pe maternitatea cea nouă:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel