Război în TVR: angajaţii se răscoală împotriva preşedintelui Lăzescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
televiziunea-romana
televiziunea-romana

Sindicatul angajaţilor din TVR, SPUStv, a sărit în apărarea jurnalistului Claudiu Lucaci şi acuză că este o victimă a intereselor urmărite de preşedintele Alexandru Lăzescu. Angajaţii susţin că acest conflict are origini mai vechi, din 2010, când Luckacsi a participat la concursul de director al Departamentului Emisiuni Informative, iar cei pe care i-a deranjat atunci, se răzbună acum. Emisiunea lui Lucaci a fost scoasă din grila TVR 3, fără a se oferi explicaţii, dar în acelaşi timp jurnalistul nu a primit nicio altă însărcinare pe departamentul din care face parte.

"Ne  exprimăm public îngrijorarea faţă de indiferenţa şi, posibil, tolerarea unor acte de denigrare a unui jurnalist din Televiziunea Română. În ultimii doi ani, colegul nostru a încercat, în repetate rânduri, clarificarea situaţiei sale profesionale şi reintegrarea sa în DEIS. În schimb, am constatat că de câteva săptămâni, conducerea TVR refuză să ia atitudine şi să lămurească numeroasele aspecte semnalate de către Claudiu Luaci, motiv pentru care SPUSTV îl va sprijini, inclusiv în instanţă, în demersurile pe care acesta le va întreprinde", se arată în poziţia luată de sindicatul TVR.

"Nu credem că experienţa de peste 20 ani de presă a colegului nostru poate fi anulată de conducătorii DEIS şi TVR, iar acesta să fie trecut pe linie moartă, doar pentru simplul motiv că a îndrăznit să semnaleze neregulile constatate în concursurile organizate de SRTV pentru posturile de conducere ale DEIS", susţin angajaţii.

Claudiu Lucaci ar fi fost unul dintre candidaţii la postul de director al Departamentului Emisiunilor Informative şi Sport, cel mai important departament al TVR.

Sindicatul îi solicită preşedintelui Lăzescu să sesizeze Comisiei de etică şi arbitraj din TVR pentru a judeca problema, în caz contrar se vor adresa instanţei şi Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel