Data actualizării:
Data publicării:

Raționalizare alimente. Guvernul, decizie pentru economia țării

Autor: Ema Apostu | Categorie: Economie
WhatsApp
România trimite Ucrainei alimente și produse de necesitate/ Sursa foto: Pexels (Mehrad Vosoughi)
România trimite Ucrainei alimente și produse de necesitate/ Sursa foto: Pexels (Mehrad Vosoughi)

Guvernul a luat o decizie privind economia țării, după ce s-a discutat despre raționalizarea alimentelor.

Nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, transmite Executivul, după ce premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, o întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii, scrie Mediafax.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean. 

"În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei”, potrivit Executivului.

Totodată, în cadrul evaluărilor, participanții au subliniat că, potrivit analizei specialiștilor, nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, conform comunicatului de presă.

"Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor"

 

"Alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii, care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează. Deci nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte, să luăm alimente pe cartelă”, a declarat  Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, duminică acesta, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că "toate alimentele sunt de bază”.

"Se discută, se analizează soluţii, pentru a-i proteja pe români să-şi asigure coşul zilnic. În rest, că sunt şase, că sunt 8, că sunt 10, că sunt 15 sau 20, la finalul analizei, cu siguranţă vă vom prezenta aceste date”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel