Rată mare de infectare în București. Bogdan Chirieac, exemplul Madridului şi Parisului. "E matematic. Aşteptăm 4000?"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Analistul politic Bogdan Chirieac susține că autoritățile din România ar trebui să ia măsuri și să țină pandemia sub control așa cum au luat măsuri și alte state europene. 

”Multă bâjbâială. Așa cum înțelege toată lumea din această țară. Dacă problema este atât de gravă, și din ce vedem este, de ce trebuie să aștepți 3,05 - 3,5 rata de infectare? Poți să impui, așa cum s-a întâmplat în multe alte mari orașe ale lumii, la Paris sau la Madrid, portul măștii pe stradă indiferent de situație.

În cazul de față, având în vedere rata de infectare din București, partea cea mai industrializată a țării, top 25 în Uniunea Europeană din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, administrația din România nu știe câți locuitori are Capitala. Nu mai bine introduci două săptămâni școlile, grădinițele, în scenariul roșu, adică învățământ online? Nu mai bine trimiți toată administrația de care nu ai strictă nevoie, să lucreze de acasă, sau în concediu de odihnă, pentru a diminua presiunea de pe sistemul medical? Așteptăm să facem 4.000 de infectări ca să luăm măsurile astea? E matematic, am deschis școlile și am făcut alegeri, iar rata de infectare a crescut până la cer”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel