Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mie. Ce schimbări intervin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Rata de infecatre în Capitală a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că noi măsuri de protecție și distanțare sunt așteptate. 

Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.       

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani. Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.     

Scenariul galben în Capitală

   

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.             

Până pe 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.    

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 153 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până pe 10 mai, 29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.     

Starea de alertă a fost prelungită

Raed Arafat a spus că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021. 

„Elemenele de noutate se referă la permiterea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan”, a zis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel