Răsturnare în cazul Alexandrescu: DNA și judecătorii au respins de două ori dosarul, după care l-au arestat pe directorul Antena Group
În data de 10 mai 2013, Lucian Papici, procuror-șef al Secției de combatere a corupției, din cadrul DNA, a dispus infirmarea actului de începere a urmăririi penale, în cazul Sorin Alexandrescu. În 25 mai, procurorii DNA revin și declanșează urmărirea penală a directorului Antena Group, care este arestat cinci zile mai târziu. Judecătorii respinseseră, la rândul lor, în 22 și 23 mai, cereri de percheziție la biroul și domiciliul lui Alexandrescu.
Pe această evoluție a cazului este susținută plângerea penală efectuată de Alexandrescu împotriva lui Ioan Bendei, directorul RCS-RDS, pe care directorul Antena Group îl acuză de denunțare calomnioasă.
Alexandrescu, prin avocatul Gheorghiță Mateuț, susține că Ioan Bendei a purtat aparatura de înregistrare și a condus conversația cu scopul de a-și justifica plângerea penală pe care a depus-o în 19 aprilie, susținând că ar fi șantajat. ”Învinurirea mincinoasă se pedepsește cu închisoare la 6 luni la trei ani, iar producerea ori ticluirea de probe mincinoase, cu închisoare de la 1 la 5 ani”, a declarat avocatul Mateuț.
Judecătorii resping de două ori probele procurorilor
În plângerea penală împotriva directorului RCS/RDS se spune că în data de 22.04.2013, Judecătoria a respins cererea DNA de percheziționare a biroului și domiciliului directorului Antena Group, apreciind că solicitarea este neîntemeiată. Din conținutul interceptării din 19.04.2013, nu rezultă date care să confirme susținerea lui Ioan Bendei.
O zi mai târziu, procurorii DNA fac o nouă cerere, adăugând și înregistrări din data de 22 aprilie. Judecătorii resping din nou solicitarea, constatând că nici noua înregistrare nu aduce date care să confirme susținerea părții vătămate. Potrivit avocaților lui Alexandrescu, pe 10 mai, procurorul Lucian Papici, șeful Secției de Combatere a corupției, din cadrul DNA, dispune infirmarea actului rezolutiv de începere a urmăririi penale din data de 19. 04.2013, ora 10:30, în Dosarul 129/P/2013.
Alexandrescu: Bendei, știindu-se înregistrat, a produs probe
Sorin Alexandrescu susține, în plângerea penală formulată împotriva lui Ioan Bendei, că acesta, știindu-se înregistrat, a produs probe mincinoase, prin încercări repetate de a conduce discuțiile în sensul de a putea face dovada unui șantaj.
Astfel, Bendei trebuia să arate că este amenințat personal, deoarece o persoană juridică nu poate fi șantajată.
Avocatul Gh. Mateuț susține acuzația cu un fragment din înregistrările depuse la dosar (efectuate în 26.04.2013). ”Eu am venit cu o rugăminte, domnu Sorin! Nu știu ce aveți cu mine, cu persoana mea”, spune Bendei. Sorin Alexandrescu îi răspunde: ” Păi, eu personal vă spun foarte sincer, pe cuvânt de onoare, eu n-am nimic cu dumneavoastră. Au fost niște întrebări vizavi de un material raportat la companie, nu la dumneavoastră...”.
Bendei: ”Persoana mea, persoana mea”
La un moment dat, după ce Bendei insita cu familia și amenințările personale, Alexandrescu chiar îl întreabă:”Eu vă..da, încă o dată, despre ce vorbim?”. Câteva fraze mai jos, în textul interceptărilor, Alexandrescu revine: ”Da, asta e treabă cu ei!Eu nu v-am zis nimic de genul ăsta!Nu știu!” și ”Se referă la Companie, către RCS/RDS”, în vreme ce Bendei repetă”Da cu mine, cu persoana mea, persoana mea?”.
Astfel, concluzionează avocații lui Alexandrescu, pare evidentă intenția lui Ioan Bendei de deturnare a cursului discuției înspre persoana, familia, munca și demnitatea sa, elemente ce ar putea contura o infracțiune de șantaj. ”Se observă din răspunsurile mele că niciodată nu m-am referit la persoana sau familia sa și nici nu înțelegeam care este motivul pentru care sunt aduse în discuție”, arată Alexandrescu în plângerea penală împotriva lui Bendei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News