Data publicării:

Răsturnare de situație. Turcia susține că nava sa nu a fost afectată de explozia vreunei mine marine în largul coastelor românești

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Autoritatea maritimă a Turciei a respins afirmațiile că una dintre navele sale a fost avariată într-o explozie la Marea Neagră, în urma rapoartelor de ieri.

Surse au declarat pentru Reuters că o navă de marfă sub pavilion turcesc care naviga spre portul Izmail din Ucraina a lovit o mină maritimă și a suferit avarii minore, conform Sky News.

Dar autoritatea a clarificat că, deși a avut loc o explozie, a spus că nu a fost cauzată de o mină și că nu a afectat nava.

„O explozie a avut loc la 15-20 de metri în spatele navei Kafkametler, care venea din Batumi și se îndrepta spre Izmail, în largul coastei României și în apropiere de Portul Sulina”, a spus autoritatea.

Nava a continuat să navigheze spre destinație pentru a-și livra încărcătura, iar în urma verificărilor nu există dovezi că explozia a fost cauzată de o mină, a adăugat acesta.

Căpitanul navei a spus separat că, deși cauza exploziei nu a fost clară, explozia părea să fi fost cauzată de o mină de fund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel