Răsturnare de situație privind expertiza în SUA în cazul Luizei Melencu. Mama fetei risca chiar și închisoarea
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Alexandra și Luiza
Alexandra și Luiza
Răsturnare de situație după ce mama Luizei Melencu a refuzat să de probă biologică pentru expertiza ADN din SUA. 

Monica Melencu nu poate fi obligată să dea probă. Expertiza nu s-ar mai face

Întrebat dacă Monica Melencu poate fi obligată să dea proba biologică și dacă va fi adusă cu mandat în acest sens, avocatul Lucian Bolcaș a răspuns că nu poate fi obligată, explicând că "dacă nu dă proba biologică și refuză efectuarea unei expertize, ceea ce i s-a oferit, înseamnă că nu dorește aflarea adevărului".

Avocatul a explicat că articolul 190 din Noul Cod de Procedură Penală nu i se aplică mamei Luizei Melencu, pentru că în cazul acesta e vorba de faptă vătămată, nu de inculpat sau suspect. "Din punctul meu de vedere, nu se aplică, aici e vorba de parte vătămată" a explicat avocatul.

Anterior, avocatul a afirmat, pentru DCNews, despre amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o mama Luizei Melencu, că "Măsura, ca atare, e justificată procedural fără niciun fel de discuție. Există o necesitate a recoltării acestui ADN și evident că a te opune acestei recoltări nu este decât o obstrucționare a anchetei.”

Mama Luizei Melencu risca chiar și închisoarea pentru obstrucționarea anchetei. 

Iată ce prevede legea: 

Art. 271. Obstructionarea justitiei

(1) Persoana care, fiind avertizata asupra consecintelor faptei sale:

a) impiedica, fara drept, organul de urmarire sau instanta sa efectueze, in conditiile legii, un act procedural;

b) refuza sa puna la dispozitia organului de urmarire penala, instantei sau judecatorului sindic, in tot sau in parte, datele, informatiile, inscrisurile sau bunurile detinute, care i-au fost solicitate in mod explicit, in conditiile legii, in vederea solutionarii unei cauze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

În concluzie, dacă din SUA ne așteptam să vină un rezultat concret, pentru a ști dacă Luiza Melencu este în viață, acest lucru s-ar putea să nu se mai întâmple, iar dispariția fetei ar putea să nu fie deslușită niciodată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel