Data publicării:

Răsturnare de situație în cazul morții lui Dan Petrescu, la 2 ani de la tragedie. De ce s-a prăbușit, de fapt, avionul miliardarului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ de Thomas Mühl de la Pixabay
Foto ilustrativ de Thomas Mühl de la Pixabay

Au apărut noi detalii în cazul morții lui Dan Petrescu. 

Au apărut primele concluzii în cazul prăbușirii avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu. Potrivit procurorilor italieni, acesta s-a prăbușit din cauza unei erori umane, nu din cauza defecțiunilor tehnice.

"Avem primele concluzii ale acestui caz extrem de complex. Nu sunt oficiale, sunt încă pe surse, dar foarte probabil acestea vor fi concluziile. Așadar, procurorii italieni împreună cu Agenția Internațională de Siguranța Zborurilor se pare că au ajuns la concluzia că avionul s-a prăbușit din cauza unei erori umane. Așadar, nu s-a găsit niciun fel de defecțiune tehnică, după toate expertizele, după 2 ani și jumătate aproape de expertize și de cercetări, nu s-au găsit niciun fel de defecțiune tehnică care să ateste faptul că avionul s-a prăbușit din cauza acestei defecțiuni.

Sigur că s-a vehiculat, s-a făcut expertiza motorului și a manșei și se pare că s-ar fi blocat manșa, însă concluziile procurorilor ar spune că deși a existat această problemă tehnică, un pilot cu experiență ar fi gestionat-o astfel încât să o depășească și să redreseze avionul. Această defecțiune tehnică nu era atât de gravă încât să ducă la prăbușire, dar și condițiile meteo, împreună cu lipsa de experiență a pilotului Dan Petrescu au dus la această concluzie de eroare umană.

Ce va urma?

Ce va urma? După ce vor fi prezentate concluziile oficiale, procurorii italieni vor clasa cazul penal, asta pentru că toți cei implicați sunt decedați. Concluziile vor fi trimise în Franța și în România, cele două țări în care există procese civile.

Știm că existau și cetățeni francezi printre cei decedați la bordul avionului, așadar concluziile vor fi trimise pentru procesele civile din România și Franța pentru a merge mai departe cu despăgubirile pentru familiile victimelor, dar și pentru moștenirea miliardarului, o miză extrem de importantă.

Procurorii italieni mai spus că foarte probabil pilotul Dan Petrescu avea o asigurare pentru că așa sunt procedurile și că probabil asigurarea ca pilot va acoperi o parte din costuri", a declarat Nati Badea, corespondent Antena 3 CNN.

Opt oameni au murit atunci

Reamintim că accidentul aviatic s-a produs pe data de 3 octombrie 2021, la Milano. Atunci au murit 8 persoane:

- miliardarul Dan Petrescu, cel care pilota avionul;

- soția sa, Regina Balzat, în vârstă de 65 de ani;

- Dan Ștefan Petrescu, fiul miliardarului, în vârstă de 30 de ani;

- Julien Brossard, în vârstă de 35 de ani, prieten cu fiul magnatului;

- Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, în vârstă de 33 de ani. Claire era fiica lui Miki Alexandrescu, comentator de Formula 1;

- Filippo Nascimbene, în vârstă de 32 de ani, soțul Carolinei;

- fiul lor de un an, Raphael;

- mama Carolinei Alexandrescu, Miruna Anca Wanda Lozinschi, în vârstă de 65 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel