Răsturnare de situație cu elevul care a dus mesajul „Basarabia e România“ în școală. ISJ Maramureș a spus de ce a fost, de fapt, sancționat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook Basarabia e România
Facebook Basarabia e România
Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a prezentat noi detalii despre cazul elevului care a dus stickere cu „Basarabia e România“ în școală.

Pop Mihai-Cosmin, inspectorul școlar județean al Județului Maramureș, a explicat care sunt motivele care au stat în spatele sancționării unui elev de clasa a X-a care a dus stickere cu „Basarabia e România“ în școală.

„Nu a fost sancționat pentru că a distribuit acele stickere. Sancțiunea a părut după ce s-a discutat cu el și după ce s-a descoperit că acele stickere au fost lipite în școală în locuri neadecvate - pe pereți, pe prize, pe tablouri de siguranță. S-a creat oarecum un disconfort și un dezechilibru în școală.

S-a dat această mustrare pentru comportamentul neadecvat care s-a repetat. Primul incident a fost în septembrie 2023, când elevul a folosit într-un spațiu public, pe un afiș, imaginea unui profesor fără acordul lui și de aceea s-a luat hotărârea de a se da această mustrare scrisă în acest moment“, a spus inspectorul Pop Mihai-Cosmin, potrivit Antena 3 CNN.

Reamintim că un elev de clasa a X-a din județul Maramureș, de la Colegiul Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare, a fost sancționat după ce s-a dus la școală cu stickere pe care scria „Basarabia e România“.

Acesta a participat acum ceva timp la o manifestație în București, ocazionată Zilei Foștilor Deținuți Politici, unde a primit mai multe abțibilduri cu „Basarabia e România“ pe care, ulterior, le-a dus în școală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel