Data actualizării:
Data publicării:

Răsturnare de situație cu accidentul de la 2 Mai. Cu o oră înainte de accident, Vlad Pascu a fost la sediul Poliției, pentru că se găsiseră droguri asupra sa, dar nu a fost testat

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Răsturnare de situație în cazul accidentului de la 2 Mai, unde doi studenți la Geografie și-au pierdut viața.

Constantin Glugă, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a făcut declarații luni după amiază, despre cazul tânărului Matei-Vlad Pascu, cel care i-a ucis pe Roberta Marina Dragomir și Sebastian Andrei Olariu într-un accident.

„În noaptea de 18-19 august, polițiștii au efectuat 47 de testări cu aparatele alcooltest și 6 testări cu aparatele drugtest. În ceea ce privește evenimentul din data de 19 august, am analizat personal și vă pot comunica următoarele lucruri:

-  la data de 17 august, șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său.

- în seara de 18 august, același conducător auto a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri pe raza Municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă în trafic.

CITEȘTE ȘI       -      BREAKING NEWS  De ce Vlad Pascu nu a fost testat cu aparatul drug test. Cosmin Andreica: Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container, nici măcar nu are sediu

- la data de 19 august 2023, în jurul orelor 00:40, prin sistemul național de urgență 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța despre faptul că pe DN39, între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor și au fost efectuate activități pentru localizarea sa.

- în jurul orei 02:40, autoturismul respectiv a fost depistat de către o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm din cadrul Jandarmeriei circulând pe DN39 din localitatea Vama Veche. Cu această ocazie a fost legitimat conducătorul auto, precum și cei doi pasageri care îl însoțeau, iar în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări au fost descoperite o țigară artizanală tip joint și o folie marcată cu denumirea bromazepam (benzodiazepina), care conținea 4 pastile. Acestea au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța pentru a se continua cercetările.

CITEȘTE ȘI       -      Acum 3 luni, Vlad Pascu a sunat la 112 să spună că cineva a intrat peste el în casă. Tatăl său le-a zis polițiștilor că fiul său e drogat

- șoferul a fost condus cu autospeciala de Poliție la sediul biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în acel birou până în jurul orei 04:30. Din datele transmise de lucrătorii de poliție care au efectuat verificările la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

- tot din verificări a reieșit faptul că, după ce a părăsit sediul biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise.

- ulterior, în jurul orei 05:25 a avut loc și acest eveniment tragic, în urma căruia 2 persoane au decedat și 3 au fost rănite“, a spus comandantul Poliției Constanța, Constantin Glugă.

CITEȘTE ȘI       -      Vlad Pascu, șoferul care a ucis 2 tineri la 2 Mai, a fost prins anul trecut cu canabis. Procurorii l-au iertat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel