Răsturnare de situație. Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat bomba cu hidrogen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un parlamentar sud-coreean spune că Phenianul nu ar fi testat o bombă cu hidrogen, dată fiind magnitudinea relativ redusă a undei seismice resimţite în regiune.

Parlamentarul Lee Cheol-woo afirmă că Serviciul Naţional sud-coreean de Informaţii l-a informat că miercuri au fost detectate o energie echivalentă cu cea degajată de şase kilotone de trinitrotoluen (TNT) şi un cutremur de magnitudinea 4,8.

Potrivit lui Lee Cheol-woo este vorba despre valori mai mici decât ale unei explozii echivalente cu 7,9 kilotone de TNT şi ale unui cutremur cu magnitudinea de 4,9 - raportate după testul nuclear din 2013.

[citeste si]

Aceste valori sunt echivalente cu doar o fracţiune din energia de "sute" de kilotone de TNT degajată de explozie la testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen, a apreciat el.

Lee Cheol-woo, care este membru al Comisiei parlamentare sud-coreene pentru Informaţii, a declarat că NIS l-a informat în această şedinţă că chiar şi o detonare eşuată a unui bombe cu hidrogen echivalează cu "zeci" de kilotone de TNT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel