Răspunsuri la cele mai importante întrebări legate de urgenţele stomatologice (P)
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Fiecare persoană percepe diferit o situaţie urgentă. Din acest motiv, chiar și atunci când vine vorba despre urgențe stomatologice acestea pot fi destul de subiective pentru că reprezintă acel punct în care un pacient resimte o durere apăsătoare.

Când este momentul ca pacientul să se prezinte la doctor?

Pacientul se poate prezenta la medicul dentist de fiecare dată când apare una dintre problemele care sunt considerate urgenţe stomatologice:

- fractura unui dinte sau îndepărtarea lui din alveolă;

- drenaj endodontic;

- mobilitatea unui dinte;

- fisuri în coroana dentară;

- abces;

- pulpita acută;

- plomba căzută;

- dureri foarte mari de dinţi; - umflarea feței;

- inflamarea sau sângerarea gingiei.

Specialiştii spun că nu este recomandat ca un pacient să stea prea mult cu durerea sau disconfortul, în speranţa că va trece de la sine. Orice zi în plus va duce la agravarea problemelor şi chiar la apariţia unor complicaţii, în unele cazuri fiind vorba chiar de pierderea dintelui.

Unde se pot trata urgenţele stomatologice?

Urgenţele se tratează în cabinete specializate, în zona apropiată domiciliului sau locului unde se află persoana când prezintă o urgenţă stomatologică. Este foarte important să se aleagă un cabinet stomatologic sau o clinică , unde echipa beneficiază de instrumente şi tratamente de top pentru a putea rezolva orice problemă cu care se confruntă pacientul.

O astfel de clinică stomatologică este Elveto Dent, aceasta fiind situată în Bucureşti. Aici sunt tratate urgente stomatologice non-stop, fiind furnizate si servicii de: endodonţie, chirurgie, implantologie, estetică dentară, protetica, ortodonţie, folosindu-se instrumente de ultima generaţie, consumabile de unică folosinţă şi proceduri de sterilizare la cele mai ridicate standard.

Pe site-ul clinicii Elveto-Dent.ro, se pot găsi mai multe informaţii legate de serviciile enumerate si preţul acestora.

Cum se desfăşoară consultaţia de natură urgentă?

Urgenţele stomatologice, ca orice alt tip de urgenţe medicale, sunt tratate cu  prioritate în cadrul cabinetului. Pacientul este preluat de echipa medicală şi se va afla în scurt timp în faţa unui medic specialist, care va examină cu atenţie cavitatea bucală şi va pune un diagnostic. În funcţie de afecţiune sau de problemă cu care pacientul se confruntă, stomatologul recurge la diverse proceduri şi tratamente moderne şi rapide pentru a înlătura atât sursa disconfortului, cât şi cauzele care o provoacă.

Cum se pot evita problemele de natură stomatologică?

Recomandarea medicilor din acest domeniu este ca oamenii să acorde o atenţie deosebită igienei orale şi vizitelor la medicul dentist. În acest fel, se pot bucura de dinţi frumoşi şi sănătoşi, iar problemele dentare sunt reduse la minimum, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Cum sunt protejaţi pacienţii în contextul pandemiei de Covid-19?

Clinica stomatologică Elveto Dent pune siguranţa pacienţilor  pe primul loc. În contextul pandemiei COVID-19, persoanele care solicită servicii de urgenţe stomatologice sau alt tip de intervenţie,  trebuie să ştie că nu au de ce să se teamă deoarece clinica respectă toate măsurile care sunt in vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel