Răspunsul ministrului Muncii pentru Boloș: „Mă bucur că își pune condiții și sunt sigură că va face tot ce ține de el ca să și le îndeplinească”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ministrul Muncii a avut o reacție în urma avizului negativ primit pe legea pensiilor din partea Ministerului de Finanțe.

În avizul negativ oferit de Ministerul de Finanțe apar șase condiții. Marcel Boloș avertizează inclusiv că am putea pierde banii europeni din cauza deficitului.

Întrebată ce reacție are, Simona Bucura-Oprescu a declarat:

„Mă bucur că își pune condiții și sunt sigură că va face tot ce ține de el ca să și le îndeplinească. Ca să avem bani de pensii și salarii este foarte important să avem și colectare bună”.

Înainte de a răspunde la această întrebare, ea a pasat responsabilitatea găsirii banilor către Ministerul de Finanțe.

„Proiectul a parcurs toate etapele! Toate ministerele și instituțiile europene au avut un dialog permanent. Toți am avut cifrele la dispoziție și este un efort comun pe care trebuie să-l facem, fiindcă românii au nevoie ce acest proiect.

Este foarte important ca Guvernul să găsească toate aceste soluții, iar primii care trebuie să le găsească sunt cei de la Ministerul Finanțelor“, a precizat Simona-Bucura Oprescu.

Scandal pe pensii. Boloș, culisele unei discuții interne cu liberalii

Marcel Boloș, într-o discuție internă cu câțiva colegi liberali, a zis, conform unor surse PNL, că s-a terminat cu "paratrăsnetul" ministerul/ministrul Finanțelor.

„Guvernul Ciolacu, în ansamblu, să își asume foarte clar găsirea banilor pentru pensii. Nu trebuie repetată greșeala din 2019 în perioada Guvernului Dăncilă în care se promiteau majorări de 40 la sută care nu se susțineau bugetar. Măcar PNL a majorat fix cu 40 la sută pensiile în ultimii trei ani pe baze corecte și asta trebuie să se întâmple și în 2024”, a zis Marcel Boloș conform surselor DC News.

Un lider liberal a zis către Marcel Boloș: „Vedeți că se încearcă să se spună că nu am fi de acord cu majorarea pensiilor. Fals. Asta e o minciună grosolană, dar o propagă doar pentru că au pus miniștri slabi, în serie, la Ministerul Muncii”, mai spun sursele liberale pentru DC News.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a informat că a cerut o clarificare în privinţa impactului bugetar al proiectului legii pensiilor, în condiţiile în care cifra avansată de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, de 55,6 miliarde lei este diferită de cea de la Ministerul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel