Data actualizării:
Data publicării:

Răspunsul lui Weber întrebat despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale / video

Autor: Mihai Preda | Categorie: Politica
WhatsApp
Congres
Congres
La conferința de presă de la congresul PPE, Manfred Weber,  preşedintele PPE, a fost întrebat de reporterii români dacă consideră că Nicolae Ciucă este un candidat potrivit pentru funcția de președinte al României.

Manfred Weber, întrebat despre posibila candidatură a lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale și despre alianța PNL-PSD, a răspuns:

„Îl văd pe Nicolae ca pe un adevărat prieten bun. Cu abilitățile sale de lider conduce acum puternic partidul. Îi mulțumesc pentru acest tip de leadership. 

Și cu relațiile sale puternice la nivel european în perioada în care a fost prim-ministru, a arătat că poate aduce o incredibilă dezvoltare economică a României. Rezultatele leadershipului sunt pentru oamenii din România, le pot simți. Așa că felicitări pentru ce a făcut”.

Nicolae Ciucă a intervenit la începutul discuției spunând că Manfred Weber nu trebuie să răspundă la acele întrebări, dar și la final reiterând valorile democratice care fac un președinte să fie ales.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se reunesc, miercuri şi joi, în congres la Bucureşti. Congresul PPE se desfăşoară la Romexpo, reuniunea fiind găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

La reuniune a fost confirmată prezenţa a 11 şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, la care se adaugă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi preşedintele PPE, Manfred Weber.

Sunt în curs dezbateri despre "vocea satelor, oraşelor şi regiunilor", continuate de discuţii de grup în stil Davos, concentrate pe trei teme: securitatea şi apărarea, solidaritatea între generaţii, economia şi locurile de muncă. Apoi, vor avea intervenţii şefi de stat şi de guvern europeni din afara UE, precum şi lideri de partide de opoziţie din afara UE, afiliate PPE, printre care şi lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia. Prima zi a reuniunii se va încheia cu prezentarea şi votarea manifestului PPE pentru alegerile europene.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel