Răspunsul lui Ponta pentru AmCham: Taxele în România sunt...
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
taxe
taxe

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, în replică la aprecierile reprezentanţilor Camerei de Comerţ Americană în România – AmCham, privind noile măsuri fiscale, că taxele în România sunt, în acest moment, mai mici decât în SUA şi în ţările europene.

"Întreb încă o dată: TVA ştiu că nu s-a modificat, ba chiar l-am scăzut, cota unică nu s-a modificat. Eu ţin foarte mult cont şi am un foarte mare interes ca mediul de afaceri să aibă în România un mediu competitiv. Pe de altă parte, eu sunt ales de români. Şi trebuie să-mi fac datoria faţă de români în primul şi în primul rând", a declarat premierul Victor Ponta, citează Mediafax.

Prim-ministrul a continuat, pprecizând că taxele în România sunt, în acest moment, mai mici decât în SUA şi în ţările europene, cu excepţia Bulgariei.

"Şi sunt convins că în România în acest moment toate taxele sunt mai mici şi decât în SUA şi decât în majoritatea covârşitoare a ţărilor europene, cu excepţia Bulgariei, dacă nu mă înşel", a adăugat Ponta.

Investitorii americani și-au exprimat, în cadrul unui comunicat de presă, îngrijorarea față de noile măsuri fiscale anunțate de Guvernul de la București, apreciind că ele vor determina o agravare fără precedent în ultimele două decenii a poverii fiscale pe care contribuabilii români trebuie să o suporte şi totodată vor afecta negativ investiţiile şi competitivitatea produselor româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel