Răspunsul dat de Oprea, după ce a fost întrebat dacă PSD va cere demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 24 oct 2022, 21:12
WhatsApp
Virgil Popescu/ foto gov.ro
Virgil Popescu/ foto gov.ro
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a fost întrebat, luni, dacă va cere PSD demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

Întrebat dacă va cere PSD demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, Oprea a făcut următoarele precizări: „Acesta este un subiect pe care l-am abordat şi azi dimineaţă împreună cu colegul meu Daniel Zamfir, când am făcut o prezentare a informării deplasărilor atât la Complexul Energetic Hunedoara, cât şi Complexul Energetic Oltenia, unde am constatat că ceea ce ni se spunea că ar trebui închise Grupurile pentru că poluează, nu este adevărat. (...) Atâta timp cât asupra acestei chestiuni nu a venit cu nişte concluzii clare şi încă în legea decarbonării sunt două Grupuri care sunt prevăzute a fi închise până la sfârşitul anului, credem că trebuie să se ducă să îşi facă foarte repede treaba la Bruxelles şi, în funcţie de ce rezultate obţine acolo, să avem şi această discuţie.”

Citește și...

PSD solicită de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei

Amintim că PSD solicită de urgenţă o şedinţă a coaliţiei în care să se discute despre portofoliul de la Ministerul Apărării, după care va convoca şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea.

„La Biroul Permanent Naţional, am avut informarea pe care ne-a făcut-o Vasile Dîncu referitor la demisia pe care a prezentat-o astăzi. Ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială şi că nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie, în acest moment. Care ar fi paşii următori: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru perioada următoare. (...) Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile care au avut loc în spaţiul public în această perioadă”, a declarat Radu Oprea la sediul central al PSD.

De asemenea, Radu Oprea a adăugat că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc marţi, pentru că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles. „În acelaşi timp, solicitarea pe care a făcut-o astăzi de dimineaţă PSD, ca premierul Ciucă să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării, deja s-a şi întâmplat. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al premierului de ministru al Apărării şi de şef al Statului Major, ne dă garanţiile că în această perioadă Ministerul Apărării are o conducere care ştie şi înţelege exact dimensiunea geopolitică şi contextul geopolitic de astăzi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Totodată, Radu Oprea a menţionat că, în şedinţa de luni a PSD, nu s-a discutat despre numele unor eventuali candidaţi pentru funcţia de ministru al Apărării. Purtătorul de cuvânt al PSD a mai afirmat că nu s-a discutat nici despre un schimb de ministere cu PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?