Data publicării:

"Răspuns pozitiv" din partea Hamas la acordul privind ostaticii

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Hamas a dat un răspuns pozitiv la un acord propus pentru eliberarea ostaticilor israelieni, a declarat prim-ministrul Qatarului. 

Gruparea militantă palestiniană afirmă că a transmis răspunsul său la o propunere de acord de încetare a focului pentru Gaza.

Acordul a fost conceput de Egipt și Qatar, care au mediat discuțiile dintre Israel și Hamas.

Hamas a dat un răspuns pozitiv la un acord propus pentru eliberarea ostaticilor israelieni, a declarat prim-ministrul Qatarului. 

În cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul de stat american, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani a declarat că militanții palestinieni au făcut unele comentarii cu privire la cadrul general, dar că răspunsul a fost în general pozitiv.

El a refuzat să dea mai multe detalii din cauza sensibilității situației, dar a spus că este optimist și că răspunsul a fost transmis Israelului.

Qatar a fost implicat în medierea discuțiilor dintre Israel și Hamas, care a refuzat să vorbească direct. 

Israelul dorește returnarea ostaticilor reținuți în Gaza, dar Hamas a declarat că va face acest lucru doar dacă se va ajunge la o încetare a focului

Israelul dorește returnarea ostaticilor reținuți în Gaza, dar Hamas a declarat că va face acest lucru doar dacă se va ajunge la o încetare a focului.

La conferința de presă din Qatar, Blinken a declarat că va discuta răspunsul Hamas cu oficialii israelieni atunci când va vizita țara mâine.

"Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar continuăm să credem că un acord este posibil și chiar esențial", a spus el.

Ieri, Blinken s-a întâlnit cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în contextul în care SUA încearcă să încheie un acord de normalizare al saudiților cu Israelul.

Arabia Saudită a declarat că este interesată de normalizarea relațiilor cu Israelul, dar dorește ca Israelul să fie de acord cu o cale de stabilire a unui stat palestinian în viitor, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel