RĂSPUNS din MS după ”misterul” din declarația pe proprie răspundere pentru părinți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Noul an școlar, în contextul pandemiei, este marcat de numeroase controverse. Cea mai nouă are legătură cu declaraţia pe proprie răspundere ce ar trebui semnată de către părinți.

Elevii ar urma să se întoarcă în bănci doar cu o declaraţie semnată de părinţi, potrivit căreia copilul nu a prezentat simptome specifice COVID-19, nu a fost diagnosticat cu această boală şi nici nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv în cele 14 zile anterioare începerii şcolii.

În declarație, se specifică, la un moment dat, următorul lucru: „Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitate.”

DCNews a încercat să afle, pentru a nu se lăsa loc interpretărilor, la ce se referă mai exact „începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar”.

Inițial, am luat legătura cu Ministerul Educației, care ne-a redirecționat către Ministerul Sănătății, „întrucât normele sunt elaborate de acest minister, iar consultarea publică pe această temă este gestionată tot de Ministerul Sănătății”.

În cele ce urmează, vă prezentăm răspunsul primit, ulterior, de la Direcția de comunicare a Ministerului Sănătății: „În forma actuală, prevederea a fost gândită de specialiștii în epidemiologie ca fiind una care să se aplice semestrial. Dar proiectul este pus în dezbatere publică. Cu siguranță vor exista discuții și puncte de vedere, și ar putea fi modificată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel