Răspunderea magistraților, eșec major. Codrin Ștefănescu, `total nefericit`, despre PRESIUNI: Va fi știre ASTA!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Deputații au făcut un pas înapoi în ceea ce privește modificarea Legilor Justiției, într-un punct-cheie: răspunderea magistraților. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a afirmat la DCNews LIVE , că persoanele care ”fâsâie” Legile Justiției vor răspunde. El a subliniat că nu va mai exista toleranță vizavi de acest subiect. 

În varianta inițiată, în ceea ce privește răspunde magistraților, se dorea ca Ministerul Finanțelor Publice să fie OBLIGAT să se îndrepte cu acțiune în regres împotriva magistraților vinovați de erori prin rea credință sau gravă negligență. În forma adoptată de Comisia specială, se stabilește că după ce prejudiciul a fost acoperit integral de către stat, în maximum un an de la decizia definitivă, statului, prin ministerul precizat, îi revine dreptul să se îndrepte cu acțiune în regres împotriva judecătorului sau procurorului care a cauzat prejudicii în cauză prin săvârșirea unei erori judiciare.

[citeste si]

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, vizibil deranjat, a făcut o declarați explozivă în interviul acordat astăzi, pentru DCNews, în format LIVE VIDEO. 

”De un an de zile încercăm să facem lucrurile pe care le-am promis. Sistemul răspunde la încercările noastre cu oameni în stradă, cu manipulări, cu articole de presă. Sigur că sunt total nefericit pentru ce s-a petrecut ieri la Comisie, am vorbit cu colegii mei. Au vorbit foarte mulți parlamentari cu cei din Comisie. I-am întrebat dacă simt că se face o presiune asupra lor. Vreau să lămurim. Chiar va fi știre de presă asta. Le-am cerut colegilor mei din Comisie, inclusiv dlui Iordache, să ne spună dacă se fac presiuni de orice fel. De orice fel! Externe partidului, interne partidului. Trebuie să reziste. I-am rugat pe toți și eu, și ceilalți colegi de la Cameră, de la Senat, liderii de județe: `Oameni buni, rezistați la aceste presiuni! Dacă nu rezistați la aceste presiuni lăsați locul în Comisie altui PSD-ist de-al nostru care e jurist. Nu putem merge cu jumătăți de măsură`. Am înțeles că o să mai existe o întâlnire la Comisia de la Senat, unde se vor putea aduce niște amendamente. Deja simt că suntem pe drumul de a fâsâi. Nu aș vrea să se ajungă aici, nu aș vrea sub nicio formă. Nu aș vrea! Cei care reușesc să `fâsâie` și legile astea ale justiției vor trebui să răspundă în mod clar și-n fața partidului, și-n fața electoratului nostru. Nu ne putem ascunde aici cu jumătăți de măsură. Nu mai există toleranță la așa ceva. Atât de mult nedreptăți s-au petrecut în România, atât de multe nenorociri s-au petrecut. Vorbesc oamenii că este mai rău decât pe vremea lui Stalin sau în cea mai neagră epocă a comunismului lui Gheorghiu-Dej, la 28 de ani de la Revoluție.” a spus Codrin Ștefănescu, la DCNews LIVE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel