Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se ÎNTOARCE! Ce funcție are acum fostul subprefect
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 14 sep, 13:57
WhatsApp
Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se ÎNTOARCE! Ce funcție are acum fostul subprefect / Foto: Facebook Viorel Rașcovici
Viorel Rașcovici, fostul subprefect de Alba, va avea o nouă funcție/ 

Rașcovici, ”comisarul” USR PLUS se întoarce. Fostul subprefect de Alba va avea o nouă funcție. Curtea de Apel Alba lulia a validat mandatul de consilier județean al lui Viorel Rașcovici, după ce, în primă instanță, Tribunalul Alba a respins cererea formulată în acest sens de către Secretarul General al Județului Alba, scrie Ziarul Unirea.

„Admite ca fondat apelul declarat de apelantul Rașcovici Viorel împotriva încheierii nr. 181/CC/F/2021 pronunțată de Tribunalul Alba în dosar nr. 2345/107/2021. Schimbă în tot încheierea atacată și în consecință:

Admite sesizarea formulată de Consiliul Județean Alba privind validarea mandatului consilierului județean declarat supleant cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020 și în consecință: Validează mandatul domnului RAȘCOVICI VIOREL, candidat declarat supleant din partea Alianței USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvați România”, se arată în soluția pe scurt adoptată, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Alba lulia.

Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel după ce fostul subprefect a făcut apel în urma hotărârii Tribunalului Alba, din 5 iulie, când instanța a respins cererea formulată de Secretarul General al Județului Alba având ca obiect validarea mandatului de consilier județean pentru Rașcovici, supleant pe lista USR. 

G Ad:

Scandalul diplomei false

Rașcovici a ocupat pentru o foarte scurtă perioadă de timp și funcția de subprefect. După ce a fost desemnat la sfârșitul lunii februarie de către USR PLUS pentru funcția de subprefect, el a demisionat în 7 mai, invocând motive personale. Rașcovici a fost implicat într-un scandal legat de o diplomă falsă. 

VEZI ȘI: Adio, dar rămân cu tine? Rocadă politică în Alba, după ce Rașcovici a demisionat. Decizie în USR PLUS

Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”. Viorel Rașcovici a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

VEZI ȘI: Lovitură pentru Rașcovici, după ce USR PLUS l-a pus subprefect: Dosar penal și bun de plată

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro