Data actualizării:
Data publicării:

Rareș Bogdan nu mai vrea alianța cu PSD. Se rupe coaliția? Bogdan Chirieac: Consecinţe importante pe plan internaţional

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea de a se rupe coaliția, după ultimele declarații ale lui Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan spune că a ajuns insuportabil să fie într-o coaliție cu PSD și creșterea unui singur impozit "în următoarea perioadă va duce la ruperea coaliției”. Liberalul a mai declarat că, totuși, PNL nu pleacă acasă de la guvernare ”pentru că trebuie să-i păzim să nu bage și mai mult mâinile în bugetele companiilor private și-n buzunarele românilor”. 

Declarațiile complete: Linia roșie pentru PSD. ”Va duce la ruperea coaliției” spune Rareș Bogdan

"Consecințe importante pe plan internațional"

Întrebat, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, dacă se va rupe coaliția, în contextul declarațiilor făcute de liderul PNL, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat:

"Eu nu cred că se va rupe coaliţia, fiindcă mai avem şi parteneri strategici. Ori, în momentul ăsta, o zonă de instabilitate politică la graniţa cu Ucraina - când Ucraina nu câştigă, din nefericire, în acest moment, nu are rezultate notabile apărându-se în fața Rusiei... Nu cred că se rupe coaliţia. Partidul care ar face aşa ceva ar avea de suferit consecinţe importante pe plan internaţional. Pur şi simplu este zbaterea aceasta fiindcă, cinstit vorbind, bani pentru majorarea pensiilor cu 40% anul viitor nu sunt."

"PNL s-a hotărât să apere motorul economic real al României"

"Eu am înţeles că PNL s-a hotărât, în sfârşit, după ce a abandonat mediul privat şi în 2022, şi în 2023, să apere motorul economic real al României. Faptul că vor să introducă în Legea bugetului acest amendament - că nu se vor mai majora taxele şi impozitele aşa cum s-a întâmplat şi în 2022, şi în 2023 -  mie mi se pare foarte important. Întreprinzătorii din România vor fi foarte atenţi la astfel de lucruri, fiindcă în Ministerul de Finanţe şi în conducătorul ministerului nu ai niciun fel de încredere că ştie pe ce lume se află. Este clar că este un om de bună intenţie domnul Boloș, dar nu se pricepe efectiv la finanţe. Soluţia va fi, în final: majorări de taxe şi impozite, ca să acoperi gaura de la pensii, fiindcă, într-adevăr, dacă s-au votat, se vor plăti", a mai spus analistul politic.

Vezi și:  Rareș Bogdan tună și fulgeră: ”Noi am fost sub o presiune publică pe care PSD a dus-o”. Culise din ședința coaliției pe pensii: nu a fost găsită sursa de finanțare 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel