Rareș Bogdan: Iohannis susține total Guvernul! România nu trebuie să stea în fițele unui lider frustrat că a pierdut alegeri interne sau altele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că președintele Klaus Iohannis susține „total” Guvernul Ciucă.

Întrebat la DCNewsTV, dacă președintele Klaus Iohannis este alături de Guvernul Ciucă, europarlamentarul Rareș Bogdan a oferit următorul răspuns: „Președintele Iohannis susține total acest Guvern! Președintele Iohannis a fost cel care a contribuit decisiv la un guvern stabil pentru această țară.”

„Și-a dorit un guvern stabil, având mai multe informații decât mine sau alții cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în Europa sau ceea ce era previzionat să se întâmple. În noiembrie, decembrie, deja informațiile existau cu privire la intenția reală a Rusiei. La noi erau doar speculații. (...) Nu mi-am închipuit că vom vedea grozăviile care s-au întâmplat”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Președintele Iohannis a spus că România trebuie să aibă o guvernare stabilă”, a subliniat europarlamentarul Rareș Bogdan. 

România nu trebuie să stea „în fițele unui lider frustrat că a pierdut alegeri interne sau altele”, a mai zis Rareș Bogdan. 

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, interviu la DCNewsTV

Citește și...

Alegeri prezidențiale 2024, candidatul PNL. Europarlamentarul Rareș Bogdan: Bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală

Amintim că europarlamentarul Rareș Bogdan a fost întrebat despre candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

Întrebat, marți, la DCNews, dacă Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale, europarlamentarul Rareș Bogdan a oferit următorul răspuns:

„Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidenațială stânga - dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune.”

Întrebat cum va fi ales candidatul, Rareș Bogdan a spus: „Este simplu. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță!”

„Dar, deocamdată, avem președinte în funcție, abil, apt, prezentabil”, a mai spus Rareș Bogdan.

De asemenea, întrebat dacă în opinia sa PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale sau ar putea să sprijine candidatul PNL, Rareș Bogdan a făcut următoarele precizări: „Nu cred că PSD va renunța. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție.”

„Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a mai spus Rareș Bogdan la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel