Data actualizării:
Data publicării:

Rareș Bogdan nu mai vrea cu PSD-ul. ”Guvernăm cu o mână la spate”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Captură foto Digi24
Captură foto Digi24
Adio, PSD, fără regrete? Rareș Bogdan nu mai vrea stânga la guvernare.

”Nu vreau să vină stânga, guvernăm cu o mână la spate” a fost declarația făcută de Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, la Digi24, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu. 

”Facem tot ce putem pentru a avea o guvernare de dreapta” a întărit el, înaintând un scor de 28% pentru PNL. 

Guvernarea de dreapta este o variantă dorită de PNL, dar cu cine? A eșuat deja cu USR, după cum bine cunoaștem. Premierul Marcel Ciolacu, ”prietenul” de coaliție, dădea de înțeles, în urmă cu o seară că PNL joacă la cacealma cu această ruptură de social-democrați, pentru voturi. 

Mimează PNL ruptura de PSD? 

”Să ne hotărâm: când sunt parteneri, când nu sunt parteneri? Nu mai înțelege nimeni nimic. Avem o coaliție, un guvern PSD - PNL, care funcționează bine din punctul meu de vedere. Nu e perfect. În schimb, avem niște anunțuri de campanie electorală... Am văzut și eu mesajele că se dorește o coaliție de dreapta. Am mai avut și cred că, la fel de bine ca și mine, cunoașteți ce s-a întâmplat și cum a fost construită, împotriva votului românilor. PSD câștigase alegerile” afirma prim-ministrul, adăugând: ”Înțeleg acum, că se vorbește de o nouă coaliție de dreapta. Le urez succes, dar să nu creadă că românii au uitat de ultima coaliție de dreapta”. 

Aici, Marcel Ciolacu a afirmat, dând de înțeles, că, de fapt, strategia PNL este de a mima ruptura de PSD. Liderul social-democrat spunea că e normal că-și dorește o continuitate și o stabilitate. ”În schimb, eu îmi permit s-o spun” afirmă premierul - și PNL-ul nu n.r. ”Dom`ne, mie nu mi-e rușine, chiar dacă pierd voturi. România are nevoie de stabilitate” insistă el.  

Citește și: 

EXCLUSIV  Orban dă cărțile pe față despre Lasconi: Nu poți să-ți bați joc cum și-a bătut de noi

Ludovic Orban a explicat de ce nu a reușit alianța cu partidul Uniunea Salvați România (USR) pentru alegerile care urmează să aibă loc în România. Acesta a precizat că vina este a partidului USR, menționând că ”doamna Lasconi mi-a spus că mai are niște lucruri de rezolvat în USR, că mă sună marți, (...) după care nu s-a mai întâmpla nimic”. În continuare președintele Forței Drepte a explicat cerințele din negocieri.

”Nu poți să îți bați joc de niște oameni cum și-a bătut joc de noi”, a spus Orban.

”De ce nu a ieșit alianța?”, a întrebat Oana Stănciulescu, moderatoare emisiunii ”#Rezist”.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel