Rareș Bogdan, după alegerile din Austria: Nehammer are o mare problemă! Trebuie reîncepute negocierile pentru Schengen
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Rareș Bogdan a vorbit despre rezultatele alegerilor din Austria și șansele României de accedere în Spațiul Schengen.

La alegerile de duminică, 29 ianuarie 2023, din Austria Inferioară, Partidul lui Karl Nehammer, ÖVP, a obținut aproximativ 40% din voturi, cu 11 procente mai puțin decât a avut până în prezent. Provincia în care au avut loc alegerile reprezintă cel mai mare land austriac și este un fief al Partidului Poporului, aflat la guvernare.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a intervenit telefonic la Antena 3, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, unde a comentat rezultatele alegerilor din Austria și șansele României de a mai accede în Spațiul Schengen:

„Partidul lui Nehammer a pierdut alegerile. Chiar dacă a obținut un scor de 40%, a pierdut 11 puncte procentuale, ceea ce e foarte mult. Asta arată că problematica internă, transferată către deciziile de politică externă, nu a prins absolut deloc.

De asemenea, au reușit, prin ceea ce au făcut României, această nedreptate extrem de dură, să dea către partidul de extremă dreaptă, Partidul Libertății din Austria (FPÖ), 10%. Nu mai pot realiza majoritatea nici măcar cu liberalii. Trebuie să facă o coaliție cu acest partid de extremă dreapta, care le creează o mare problemă la nivel european, sau o coaliție, cum a mai fost, cu Partidul Social Democrat din Austria (SPÖ)“, a spus Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI     -    Alegeri Austria. Tomac: Nehammer a fost umilit, așa cum el însuși și-a permis să umilească 20 de milioane de români

Strategia României privind obținerea unui vot favorabil din partea Austriei

Rareș Bogdan a mai spus și ce are de făcut România, în următoarea perioadă, pentru a putea obține un vot favorabil din partea Austriei într-un Consiliu JAI din viitor și, astfel, țara noastră să intre în Spațiul Schengen:

„Nehammer nu va pleca. Ei nu au pierdut decât majoritatea în camera superioară, care e mult mai puțin importantă decât Bundestag-ul.

Trebuie spus, însă, că președintele Parlamentului, ministrul Apărării, secretarul general al partidului, președintele partidului și ministrul de Interne sunt toți din landul Austria Inferioară.

Trebuie reîncepute negocierile, trebuie folosite toate atuurile noastre pe care le avem datorită poziției față de ceea ce se întâmplă în regiune, pentru că suntem o insulă de stabilitate, pentru că NATO și UE au nevoie de România, și pentru că avem foarte mulți prieteni, nu doar oameni care au încercat marea cu degetul și au pierdut, cum e Karl Nehammer care a creat o nedreptate poporului român. Noi avem și foarte mulți prieteni, de la SUA și Marea Britanie, până la celelalte țări din Uniunea Europeană.

Opinia publică din Austria nu este împotriva României, Partidul Social Democrat și Verzii nu sunt împotriva României“, a mai spus Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI     -     Partidul lui Nehammer, prăbușit. Chirieac: Domnul cancelar trebuie să fie invitat în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel