Rareş Bogdan, discurs în plenul de la Strasbourg: "Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Rareş Bogdan
Facebook Rareş Bogdan
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a cerut liderilor de la Bruxelles să nu facă din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România. 

"Excelențele voastre,
 
Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România!

Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensații pentru fermierii care au pierdut enorm după declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina. Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt și Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia și Bulgaria. Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie sa continue. Trebuie să sprijinim în continuare, și mai mult, lupta ucrainenilor de a-și scoate țara de sub amenințarea unui tiran. Ei mor să ne apere și pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranță.

Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetățenii ei în abandon, adică nici pe fermierii români! Trebuie să găsiţi o soluție! Fermierii români o așteaptă, au dreptul la ea! Şi, până la urmă, competitivitatea nu înseamnă şi cereale de calitate în Europa?

Sunt aceiași români jigniți cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen. Am atras atenția că, dacă instituțiile europene alimentează, prin decizii greșite, nemulțumirile populaţiei, valul de euroscepticism va creşte, iar extremiştii vor exulta.

Acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimiști, adică 68%, când media europeană era de 54%. Acum, post deciziei complet nedreaptă pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimiști: 46%, față de media europeană, care este de 62%. Este o tendință care a început în timpul pandemiei, când România a fost teren de joacă al dezinformării rusești si a explodat post deciziei Schengen din luna decembrie.

Excelențele voastre, nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE!", a declarat Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel