Rareș Bogdan, curtat de o televiziune: Era ofertă incredibilă, contract pe trei ani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan
Rareș Bogdan a vorbit despre momentul în care a renunțat la presă pentru a face politică.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost invitat în emisiunea România 9 de la TVR 1 Jurnalistul Ionuț Cristache l-a întrebat pe acesta despre momentul în care a renunțat la presă pentru a face politică:

„Ați plecat din presă acum doi ani, ați plecat la invitația lui Ludovic Orban. Așa a fost?“, a întrebat Ionuț Cristache.

Rareș Bogdan: „Da, la invitația Partidului Național Liberal făcută prin intermediul domnului Orban. În momentul respectiv, PNL a beneficiat de energia mea și de cota mea de încredere aducând spre Partidul Național Liberal undeva între 4 și 5%. Domnul președinte Iohannis, care a venit cu referendumul pentru Constituție, la rândul său, a asigurat, pentru că ne-a adus în trena domniei sale, încă un 3-4%.

Deci, PNL fără Rareș Bogdan și Klaus Iohannis era la 22-23% și nu la 28%. Domnul Orban a uitat asta, iar astăzi Rareș Bogdan e băiatul ăla rău, Klaus Iohannis e băiatul ăla și mai rău ca Rareș Bogdan. În curând o să spună că și Emil Boc e rău, toți suntem răi, iar domnia sa nu.“, a precizat europarlamentarul.

Ionuț Cristache a intervenit:

„Ați plecat din presă și nu cred că a fost un pas ușor...“

Rareș Bogdan: „Deloc, greu, mai ales că aveam o ofertă incredibilă de la o televiziune în momentul respectiv, un contract pe 3 ani. Am ales politica.“

Ionuț Cristache: „Întrebarea mea pe care am pus-o în repetate rânduri e cum se face că toți oamenii care ați fost în jurul lui Ludovic Orban ați ajuns la 180 de grade?“

Rareș Bogdan: „Știți de ce? Florin Cîțu, Florin Roman, Lucian Bode... s-a întâmplat ceva. Ludovic Orban, în momentul în care a ajuns la guvernare ajutat de noi toți, a considerat că poate să conducă singur Guvernul, partidul. Știu că e rușinos și poate niciunul dintre noi nu am fost întrebați atunci când a fost pus un ministru, un secretar de stat, un șef de companie. De exemplu, două procente am pierdut din cauza scandalului la Apele Române. I-am spus că trebuie să renunțăm, era clar că s-au întâmplat niște lucruri nefirești, lucruri care ne vor costa“, a precizat Rareș Bogdan.

Orban: S-au făcut planuri de control al voturilor la congresul PNL. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că s-au făcut presiuni asupra membrilor de partid care îl susţin, unii dintre aceştia fiind daţi afară sau ameninţaţi cu schimbarea din funcţii.

'Cei pe care i-am susţinut în forurile statutare să fie la guvernare se transformă efectiv într-un instrument de presiune, într-un instrument de ameninţare împotriva membrilor PNL care au dreptul normal să exercite funcţii publice pentru că sunt competenţi, pentru că au muncit pentru partid, pentru că au capacitatea de a pune programul de guvernare în funcţie şi ei, în loc să fie judecaţi pentru capacitatea efectivă de a pune programul de guvernare în funcţie, sunt judecaţi dacă sunt cu Cîţu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau sunt puşi sub o presiune permanentă', a spus Ludovic Orban în discursul susţinut în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel