Rareş Bogdan, anunţul momentului: USR-PLUS se întoarce în coaliţie după ce Cîţu câştigă şefia PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: B1 TV
Foto: B1 TV
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, afirmă că USR-PLUS va reveni la sentimente mai bune faţă de liberali după ce Florin Cîţu va câştiga şefia PNL. Din acel moment, afirmă acesta, vor reîncepe negocierile pentru Guvern. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu și europarlamentarul Rareș Bogdan și-au schimbat replici acide în legătură cu criza din Guvern, după ce Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au dat demisia și susțin moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu, în direct la B1 TV, în emisiunea "Dosar de politician". 

Totul a pornit după ce Rareș Bogdan a spus că și de Crăciun îl vom vedea premier pe Florin Cîțu. 

"Veți vedea că de Crăciun, înainte de Crăciun, Florin Cîțu va fi tot premierul României!", a spus Rareș Bogdan.

În acest context, Silviu Mănăstire l-a întrebat pe Rareș Bogdan sub ce formă va rămâne Florin Cîțu, de Crăciun, premier. 

"Sub ce formă rămâne Florin Cîțu, de Crăciun, premier? Cu voturile PSD minoritare? Ne-a spus domnul Ciolacu că nu susține Guvern minoritar, deci înseamnă că negociați acum întoarcerea USR-ului!", a spus Silviu Mănăstire.

"Totul a fost o mascaradă! Se întoarce USR-ul!", a completat Marcel Ciolacu. 

Ce spune Rareș Bogdan despre această ipoteză lansată

"Deci, potrivit celor trei cercetări sociologice pe care le avem noi, cetățenii României ne solicită în acest moment să facem toate eforturile pentru a continua cu Coaliția de dreapta pentru a guverna România!

Asta înseamnă PNL, UDMR, respectiv USR PLUS.

USR a ales să părăsească guvernarea pentru moment, dar eu cred că după ce domnul Cîțu va ajunge președintele PNL, adică peste două săptămâni, cei din USR își vor reevalua poziția  și vom discuta despre continuarea guvernării.

Cert e că PNL, în orice formulă, nu părăsește guvernarea!", a declarat Rareș Bogdan.

Val Vâlcu, concluzie după răspunsul lui Rareș Bogdan

"Concluzia e clară! Vor rămâne împreună la guvernare, se întoarce USR-ul după ce Cîțu câștigă alegerile. Mai clar de atât... Rareș Bogdan a spus-o mot-a-mot", a spus Val Vâlcu, în cadrul aceleiași emisiuni. 

PNL - USR PLUS, scandal în coaliţie. Florin Cîţu indică motivul: Au legat abuziv de desfiinţarea SIIJ. Nu poţi şantaja

Premierul Florin Cîţu a afirmat că cei de la USR-PLUS au fost cei care au pornit scandalul din coaliţie şi i-a acuzat de şantaj în Guvern. 

"Anghel Saligny este un program care dezvoltă România. Niciodată nu am discutat ceva şi am făcut altceva. Acesta este un program cu componente în programul de guvernare. Cine spune că nu sunt acolo, minte. A fost în dezbatere publică aproape o lună de zile, a fost în perioada de avizare, nimeni nu a spus nimic despre program, nimeni nu s-a opus. Au apărut discuţiile în momentul când se apropia data congresului la colegii noştri. Şi atunci, ca să arate că fac ceva reformă, au legat abuziv programul Anghel Saligny de desfiinţarea SIIJ. De aici a început toată discuţia. Asta a fost cu două săptămâni înainte de a aproba programul. 

Mi-au spus că nu vor fi niciodată de acord cu Anghel Saligny, până nu trece proiectul cu SIIJ. Le-am spus că este în Parlament, avem un ministru al Justiţiei de opt luni. Eu am desfiinţat SIIJ în Guvern, am trecut-o în Parlament. Nu poţi şantaja dezvoltarea românilor. Ei nu aveau nimic împotriva programului, ci voiau să obţină un avantaj de imagine prin a bloca acest program", a declarat Florin Cîţu la Digi24. 

Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel