RAREŞ BOGDAN. Când ai cinci guverne corupte, trebuie ras tot. ION IONIŢĂ. Suntem primii la corupţie. ORESTE. Oricine poate corupe pe oricine cu oricât
Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitate este de părere că în momentul în care ai cinci guverne care sunt implicate în acte de corupţie, "trebuie ras tot".
Rareş Bogdan punctează faptul că dosarul Microsoft vine înaintea unui alt dosar, numit EADS, în care sunt implicaţi alţi demnitari sau înalţi demnitari.
"Cât de întinsă este frăţia cătuşelor şi cu cine vor mai face afaceri americanii dacă 90% din demnitari vor fi la puşcărie?", se întreabă acesta.
Ion Ioniţă, jurnalist, a explicat faptul că o situaţie asemănătoare a avut loc în Italia. "Există un caz precedent, în Italia, care a dus la pulverizarea clasei politice, au fost spulberate partide întregi".
Potrivit unui studiu recent realizat, România se află pe primul loc în topul neîncrederii, motiv pentru care Ion Ioniţă a punctat faptul că din această cauză, a lipsei de încredere, sunt companii care nu creează parteneriate cu România. "Nu vor să fie târâte în scandaluri de corupţie", deoarece "suntem primii la corupţie".
Oreste Teodorescu a spus că, în momentul de faţă, întrebarea care se pune este dacă "oricine poate corupe pe oricine cu oricât".
"Am început să ne prindem care sunt membrii grupului Cocoşaţilor", consideră acesta.
În spirit de glumă, Oreste a spus că "Spielberg ar putea câştiga 11 Oscaruri pentru o poveste de succes unicat".
Emilia Şercan, jurnalist de investigaţie, a declarat că, în anul 2004, a început să scrie "alături de colegii de le Evenimentul Zilei despre dotarea şcolilor cu calculatoare, la vremea respectivă fiind acordat un contract fără licitaţie.
"Mita este de 120 de milioane de dolari cel puţin"
Aceasta a spus că afacerea s-a derulat în 4 etape, mita fiind de cel puţin 120 de milioane de dolari. Prima fază a ţinut un an şi este vorba despre o sumă de 6 milioane de dolari, a doua fază s-a petrecut în 2002 şi suma este de 60 milioane de dolari. În anul 2003, Atanasiu este noul ministru şi obţine o prelungire cu 20 de milioane, fiind semnată în 2004, fără licitaţie.
Lucrătură politică?
Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei, "nu crede că este potrivit să politizăm lucrurile, dosarul trebuie dus până la capăt, nu cred că este un calcul politic în spate". De asemenea, el explică faptul că "şi din Statele Unite au început să se livreze anumite nuanţe".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News