Raportul secret care dă fiori Europei! Informația crucială aflată de autoritățile franceze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel puţin 90 de kamikaze au intrat în Europa cu fluxul de refugiaţi, potrivit unui raport secret al autorităţilor franceze

Cel puţin 90 de terorişti islamişti dispuşi să fie kamikaze au intrat în Europa cu fluxul de refugiaţi şi aşteaptă ordine de atac, se arată într-un raport confidenţial al Ministerului francez de Interne, care citează o apropiată a "creierului" atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, relatează New York Times.

Potrivit femeii, Abaaoud s-a lăudat, după atacurile de la Paris, soldate cu 130 de morţi, că a ajuns în Europa traversând Mediterana, alături de alţi migranţi, şi că se numără printre aproximativ 90 de terorişti care s-au instalat în Franţa.

"Abaaoud s-a prezentat clar drept comandantul acestor kamikaze în aşteptare", a explicat Poliţia franceză în raportul adresat Ministerului de Interne.

El a fost ucis într-o operaţiune a forţelor de ordine care a vizat un apartament din Paris, la câteva zile după atentate.

Tehnici de criptare elaborate

Raportul de 55 de pagini se concentrează pe pregătirea tehnică a teroriştilor şi pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinşi. Astfel, unul dintre supravieţuitorii atacului din sala de concerte Bataclan a declarat că unul dintre islamişti folosea un laptop, pe ecranul căruia se vedeau numai linii de text neinteligibile. "Era ciudat – se uita la nişte linii, ca liniile de cod. Nu era nicio imagine, nu avea acces la internet", a povestit supravieţuitorul.

De asemenea, teroriştii au luat telefoanele mobile ale mai multor ostatici, pentru a putea intra pe internet fără a fi detectaţi de autorităţi.

Mai mult, poliţia a descoperit numeroase telefoane mobile nefolosite în raidurile lansate la locuinţele teroriştilor.

În ceea ce priveşte bombele folosite, se pare că Statul Islamic a trimis experţi din Siria în Europa pentru a le fabrica. Ei au folosit materiale uşor de obţinut, dar foarte eficiente.

Raportul sugerează că lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroriştilor să se mişte liber prin Europa, fără a trezi vreo suspiciune. În plus, faptul că guvernele naţionale nu au colaborat şi nu au făcut schimb de informaţii au facilitat dispariţia jihadiştilor de pe radare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel