Raportul ROMATSA contrazice STS: Medicul Zamfir a oferit coordonate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primele fragmente ale raportului ROMATSA despre accidentul aviatic din Munții Apuseni au apărut marți în presă. Raportul oficial și confidențial îi contrazice pe cei de la Alessandra Stoicescu a prezentat în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, fragmente din raportul ROMATSA întocmit în urma accidentului aviatic din Apuseni. Iată ce arată raportul oficial și confidențial:

- La ora 16:47, medicul Zamfir oferă primele coordonate, incomplete - 46, 60, 23 latitudine; 22, 98, 421 longitudine. La latitudine lipseau două cifre, la longitudine lipsea o cifră. Rezultă astfel că, prin aceste coordonate - chiar dacă nu erau cele mai exacte - s-a putut identifica zona de prăbușire - Poiana Horei. Nu erau cele mai corecte coordonate, dar au oferit un indiciu exact asupra zonei în care se afla epava aeronavei.

- La 16:04 - ROMATSA a primit telefon de la turnul de control din Oradea, care anunța prăbușirea aeronavei. Turnul aflase de la ISU Alba.

16:12 - raportarea între supraveghetor și cel de la aparat.

16:21 - se deschide fișa incidentului, care ar fi trebuit deschisă imediat după prăbușire, însă ROMATSA scrie că nu a primit date direct de la supraviețuitori, ci de la terțe persoane. Ministerul Transporturilor a sunat la ROMATSA să întrebe despre incident, nu ROMATSA a sunat la Ministerul Transporturilor, așa cum spune procedura.

STS: Medicul Zamfir nu a oferit coordonate geografice

“Serviciul de Telecomunicaţii Speciale protestează ferm faţă de afirmaţiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicând ca şi coordonate ora afişată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt cooordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46 (latitudinea la care se află locul accidentului – n.r.), a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”, a transmis STS, luni, printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel