Raport secret al poliției canadiene: Oamenii se vor revolta sub conducerea lui Trudeau. Cei sub 35 de ani nu pot să cumpere vreodată o casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Poliția i-a avertizat pe liderii Canadei că vor avea dificultăți în a stăpâni furia provocată de deteriorarea economiei și de revolta generațională a tinerilor care nu-și pot cumpăra vreodată o casă.

Raportul secret al Royal Canadian Mounted Police prezintă o imagine apocaliptică a viitorului vecin al Americii, prezicând că acesta va fi sfâșiat de criza economică, prăbușirea ecologică și dezintegrarea teritorială.

Raportul a făcut senzație, după ce o versiune redactată a fost publicată în urma unei cereri de acces la informații depuse de mult timp de un universitar canadian.

Descris de autorii săi drept un "exercițiu de scanare", raportul Whole-of-Government Five-Year Trends for Canada avertizează că protestele convoiului de camionagii care au polarizat țara în 2022 ar putea fi doar precursorul unei societăți tot mai polarizate de "teorii ale conspirației și paranoia".

"Următoarea perioadă de recesiune va accelera scăderea nivelului de trai la care generațiile tinere au fost deja martore în comparație cu generațiile anterioare", au scris ei.

"Forțele de ordine ar să se aștepte la polarizare socială și politică, campanii de dezinformare și la o neîncredere tot mai mare față de toate instituțiile democratice"

"De exemplu, este puțin probabil ca mulți canadieni sub 35 de ani să poată cumpăra vreodată o locuință. Repercusiunile acestei scăderi a nivelului de trai vor fi exacerbate de faptul că diferența dintre bogați și săraci este mai mare acum decât a fost în orice moment în mai multe generații", se regăsește în același raport.

Raportul a fost elaborat anul trecut pentru a furniza "informații operaționale speciale" pentru ofițerii superiori din cadrul RCMP și "factorii de decizie" din guvernul federal.

Se ia calcul că faptul că perspectivele Canadei "se vor deteriora probabil și mai mult în următorii cinci ani".

"Forțele de ordine ar trebui să se aștepte la o continuă polarizare socială și politică alimentată de campanii de dezinformare și la o neîncredere tot mai mare față de toate instituțiile democratice", notează acesta.

Protestele "Freedom Convoy" au rezonat cu milioane de persoane care se opun premierului liberal Justin Trudeau, aflat în funcție de mult timp.

Inițial, făcute de camionagii canadieni care se opuneau unui mandat pentru vaccinul COVID-19 pentru șoferii transfrontalieri, ele au devenit un punct de raliere pentru separatiști și plângeri privind nivelul de trai.

Mii de persoane au campat în fața clădirii parlamentului canadian, iar rutele comerciale vitale de-a lungul frontierei dintre Canada și SUA au fost închise, împreună cu părți cheie ale capitalei, timp de peste trei săptămâni, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel