Scenarii apocaliptice, spulberate de date oficiale. Acum 26 de ani se întâmpla același lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Revoluția din 1989 a început în 16 decembrie la Timișoara. Apogeul a fost la București, în 22 decembrie. Poate fi considerată încheiată de Crăciun, în 25 decembrie, odată cu executarea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu la Târgoviște. Cei care au trăit evenimentele de la Revoluția din 1989 spulberă informațiile alarmante despre vremea caldă din 2015. 

Informațiile despre vremea caldă de Crăciun sunt tot mai alarmante și nasc ipoteze și scenarii apocaliptice. Adevărul este că și-n 1989 vremea era la fel de caldă și o știu toți cei care au fost în stradă. 

Vremea în decembrie 1989

La fel ca și anul acesta, anul 1989 s-a remarcat prin temperaturi ridicate. Sudul și estul continentului european erau într-un  areal anticiclonic, iar centrul, nordul și vestul erau sub influența ariilor depresionare atlantice. Cu alte cuvinte, vremea în România era mult mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii decembrie. La Timișoara, în 16 decembrie, a fost o temperatură maximă de 16,7 grade Celsius. Noaptea, temperatura minimă a fost 7 grade Celsius. Vreme foarte caldă a fost și în restul țării cu maxime de peste 14 grade Celsius în nord și minime de 4 grade Celsius. Au fost precipitații slabe cantitativ la deal și la munte în jumătatea de nord, între 16 și 18 decembrie 1989. În restul teritoriului, în  centru, nord și vest au fost ploi slabe pe arii restrânse, potrivit meteomoldova.ro

(w670)

(w670)

(w670)

Din 21 decembrie 1989, temperaturile au scăzut treptat. În ziua execuției cuplului Ceaușescu, maximele nu depășeau 7-9 grade Celsius. Răcirea din ziua de 25 decembrie 1989 a fost cauzată de aerul rece venit dinspre nord-estul continentului. A nins, în funcție de zone, în jurul datelor 27-29 decembrie 1989. 

Vremea în decembrie 2015

Vreme caldă pentru luna decembrie. Meteorologii nu dau șanse primilor fulgi de nea de Crăciun. Sunt semnale că temperaturile vor scădea după Crăciun, spre sfârșitul lunii decembrie. Până atunci, însă până atunci vremea rămâne caldă. Încălzirea se datorează aerului cald, care  a înaintat dinspre vestul și sud-estul continentului către România. Temperaturile medii au fost cuprinse între 1 și 14 grade Celsius. Maximele au ajuns și la 5 grade pe timpul nopții. Precipitațiile au fost și vor fi în continuare scăzute. 

VEZI AICI MAI MULT DESPRE PROGNOZA DE CRĂCIUN ȘI DE REVELION DIN 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel