
Universitatea păstrează şanse la locul al treilea, însă are nevoie de o victorie în ultima etapă, dar şi ca echipa CFR Cluj să nu obţină mai mult de un punct cu Farul. Universitatea a obţinut o victorie spectaculoasă cu Rapid, deşi a jucat o repriză în zece oameni, iar Rapid a avut două penalty-uri. Rapid a deschis scorul prin croatul Marko Dugandzic (33 - penalty), după un henţ comis în careu de Gjoko Zajkov.
Universitatea e egalat în finalul primei reprize, tot din penalty, prin Andrei Ivan (43), după un fault comis de Cristian Săpunaru asupra sa. Lovitura de pedeapsă a fost repetată, dar Ivan a transformat şi a doua oară. Craiovenii au rămas în zece oameni în min. 47, când Mihai Căpăţînă a primit al doilea cartonaş galben. Universitatea a reuşit să înscrie în inferioritate numerică, prin acelaşi Ivan (52), după o angajare venită de la Jovan Markovic. Marko Dugandzic a restabilit egalitatea (59), tot din penalty, după un henţ comis de Alexandru Creţu.
Universitatea a mai înscris o dată în zece oameni, pe un contraatac purtat de Alexandru Creţu (65), la care rapidiştii au acuzat faptul că Funsho Bamgboye era accidentat în marginea careului oaspeţilor după o contră, iar craiovenii nu au oprit jocul. Rapid şi-a creat câteva ocazii de egalare, dar portarul Laurenţiu Popescu a avut câteva intervenţii inspirate, notează Agerpres.
VIDEO
Rapid a obţinut un singur punct în ultimele trei etape, în timp ce Universitatea avea două puncte în ultimele trei etape. Universitatea a câştigat ambele dueluri directe din play-off, cu 3-1 şi 3-2, în timp e Rapid s-a impus la Craiova cu 1-0, în sezonul regulat, iar în retur scorul a fost egal, 2-2.
FC Rapid Bucureşti - Universitatea Craiova 2-3 (1-1), Stadion Rapid-Giuleşti - Bucureşti Au marcat: Marko Dugandzic (33 - penalty, 59 - penalty), respectiv Andrei Ivan (43 - penalty, 52), Alexandru Creţu (65). Cartonaş roşu: Mihai Căpăţînă (Universitatea Craiova, 47).
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti) Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Romică Bîrdeş (Piteşti) Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) - CCA, Cătălin Cursaru (Ploieşti) - LPF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter