Rapid - Mioveni. Adrian Mutu arată obiectivul giuleștenilor în sezonul actual de Superliga
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rapid - Mioveni. Adrian Mutu arată obiectivul giuleștenilor din sezonul actual de Superliga / Foto: Facebook FC Rapid
Rapid - Mioveni. Adrian Mutu arată obiectivul giuleștenilor din sezonul actual de Superliga / Foto: Facebook FC Rapid
Antrenorul formaţiei Rapid, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că probabil la anul va avea ca obiectiv câştigarea campionatului, în acest sezon ţinta fiind calificarea în play-off şi Cupa României la fotbal. 

'Mă bucur că ne aflăm în această situaţie, trebuie să continuăm pentru că avem nevoie de această constanţă în rezultate bune. Am avut un eşec etapa trecută, într-un meci dificil, ciudat pentru noi. Dar am trecut peste şi mergem înainte. Trebuie să demonstrăm că avem forţă mentală. De ce trebuie să spunem că Rapidul se va lupta la campionat? Vom spune asta când vom avea ca obiectiv câştigarea campionatului, probabil la anul. Obiectivul Rapidului rămâne, aşa cum am mai spus, calificarea în play-off şi câştigarea Cupei României. Ăsta este un obiectiv mai special, ca să spun aşa, pentru că probabil toate echipele au acest obiectiv', a afirmat Adrian Mutu.

Mutu, despre meciul cu Mioveni de sâmbătă

Tehnicianul echipei giuleştene consideră că pentru a câştiga partida cu CS Mioveni, de sâmbătă, de pe teren propriu, echipa sa va trebui să muncească mult, adversarul apărându-se foarte bine de la numirea antrenorului Flavius Stoican.

'Ne aşteaptă un meci dificil, jucăm cu o echipă care se apără foarte bine, care joacă foarte bine pe contraatac. Au peste 12 contraatacuri pe meci de când a venit Flavius Stoican, deci trebuie să fim foarte concentraţi şi trebuie să muncim foarte mult pentru a câştiga acest meci. Am analizat ultimele două meciuri când au schimbat şi sistemul, au trecut la trei fundaşi centrali. Au făcut un meci bun, s-au apărat foarte bine cu Sepsi şi au reuşit să câştige până la urmă. Au pierdut într-adevăr cu U Cluj, dar au făcut un meci bun. De aceea spun că ne aşteaptă un meci în care trebuie să muncim foarte mult pentru a-i desface pentru că se vor apăra. Trebuie totodată să fim foarte concentraţi pentru a nu ne surprinde pe contraatac', a declarat Adrian Mutu.

El a precizat că perioada în care a fost internat în spital, fiind operat de apendicită, a fost una grea:

'Nu a fost o perioadă uşoară pentru mine, dar a trecut, totul este bine. Am reuşit să fiu alături de echipă, imediat după ce am ieşit din spital am venit la antrenament. Nu a fost o operaţie foarte complicată, mai mari au fost durerile înainte decât operaţia în sine. Dar bineînţeles că nu pot sta departe de echipă, de aceea am şi venit direct din spital. Trecem printr-o perioadă în care toţi trebuie să facem sacrificii şi acum a fost rândul meu'.

În ceea ce îl priveşte pe portarul Horaţiu Moldovan, Mutu s-a arătat încrezător că acesta va fi titular în poarta naţionalei în următoarele două meciuri ale echipei naţionale în Liga Naţiunilor.

'Normal că îl văd pe Moldovan la echipa naţională, este portarul echipei noastre, e de o perioadă îndelungată la un nivel foarte înalt, dar nu sunt eu în măsură să iau aceste decizii. Are constanţa cea mai mare şi cu siguranţă este un candidat, dar decide Edi Iordănescu pe cine titularizează', a mai spus Mutu.

FC Rapid va întâlni formaţia CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 21:30, pe stadionul Rapid-Giuleşti, într-o partidă din cadrul etapei a 11-a a Superligii. 

Citește și - Victorie după şapte etape pentru FC Voluntari în Superligă, 1-0 cu FC U Craiova 1948

FC Voluntari a învins-o pe FC U Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), vineri seara, pe teren propriu, în primul meci din etapa a 11-a a Superligii de fotbal.

Unicul gol al partidei a fost înscris de mijlocaşul ceh Lukas Droppa (45), care fusese introdus în min. 11 în locul lui Ricardinho. FC Voluntari a ratat un penalty în min. 77, când Daniel Florea a trimis în bara transversală.

Lovitura de pedeapsă fusese acordată pentru un fault al lui Ricardo Grigore la Vadim Raţă. FC Voluntari nu mai câştigase de şapte etape, în care avea trei egaluri şi patru eşecuri. FC U Craiova venea după trei etape fără înfrângere, două victorii şi un egal. FC Voluntari - FC U 1948 Craiova 1-0 (1-0), Stadion Anghel Iordănescu - Voluntari

A marcat: Lukas Droppa (45). Daniel Florea (FC Voluntari) a ratat un penalty în min. 77 (bară). Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); al patrulea oficial: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) Arbitru video: Andrei Moroiţă (Ploieşti); arbitru asistent video: Valentin Avram (Bucureşti) Observatori: Florin Hîncu (Braşov) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel