Rapid București, noua campioană a României
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
captură video Rapid București
captură video Rapid București
Rapid București s-a impus astăzi și a devenit campioana României. 

Echipa de handbal feminin Rapid București a devenit campioana României în Liga Florilor, după ce s-a impus duminică, în ultima etapă, împotriva lui SCM Râmnicu Vâlcea, pe care a învins-o în deplasare cu 35-27, scrie Mediafax. 

Înainte de ultima etapă, Rapid avea un punct avans în clasament față de CSM București și avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura titlul după o pauză de 19 ani și, totodată, și prezența în sezonul viitor de Liga Campionilor.

CSM București a reușit, la aceeași oră, să învingă pe CS Minaur Baia Mare, cu 33-29, însă ocupă doar locul 2 în clasamentul final. Cu toate acestea, elevele lui Adi Vasile au posibilitatea de a obține un wild card pentru Champions League.

Pe locul 3 se situează SCM Râmnicu Vâlcea, care va evolua direct în grupele EHF European League.

Celelalte rezultate ale ultimei etape în Liga Florilor:

Dunărea Brăila – CS Mioveni 30-23

Gloria Buzău – Știința București 37-28

Măgura Cisnădie – HC Zalău 24-21

SCM Craiova – CSM Slatina 30-24

Fotbaliștii de la Rapid, alături de handbaliste

După ce  Rapid va câștiga cel de-al 6-lea titlu din istorie, handbalistele vor sărbători diseară, la revenirea în București, alături de fani, pe Stadionul Rapid-Giulești, toate detaliile fiind deja puse la punct.

Petrecerea va continua și luni când va avea loc banchetul. Alături de handbaliste sunt și colegii de la fotbal, care au ținut să le transmită un mesaj de susținere înaintea acestui meci capital.

”Hai Rapidu București, adu titlul în Giulești! Baftă multă, fetelor. Toată suflarea rapidistă este alături de voi. Forza Rapid”, este mesajul pe care l-a transmis Cristian Săpunaru, căpitanul echipei de fotbal colegelor de la handbal, înaintea ultimei runde din Liga Florilor, scrie DigiSport

Joi, în penultima etapă de campionat, Rapid, pe teren propriu, a trecut fără drept de apel de SCM Craiova, scor 36-26, în timp ce CSM București a tremurat serios, în deplasare, pe terenul celor de la HC Zalău.

”Tigroaicele” au fost conduse cu trei goluri la pauză, iar în minutul 57 scorul era egal, 24-24. A fost nevoie de Cristina Neagu pentru a marca două goluri consecutive și a consemna victoria, scor final 26-24.

11 goluri din 14 aruncări a reușit Cristina Neagu contra formație din Zalău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel