Rapid Bucureşti, debut cu victorie în grupele Cupei României. A jucat pe Giuleşti, dar în deplasare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO DC NEWS
FOTO DC NEWS
Rapid Bucureşti a câştigat primul meci din grupele Cupei României. 

Rapid Bucureşti a debutat cu o victorie în Grupa C a Cupei României al fotbal, 4-1 (1-1) cu formaţia de ligă secundă CSC Dumbrăviţa, mari seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală.

Echipa timişeană, care a avut statut de gazdă la meciul de la Bucureşti, a deschis scorul prin Toma Bodri (13).

Rapid a revenit apoi şi a înscris de patru ori, prin Alexandru Albu (34, 52), Xian Emmers (58) şi Jakub Vojtus (76).

Echipa de eşalon inferior ar fi putut primi un penalty în min. 50, după o intervenţie imprudentă a lui Damien Dussaut asupra lui Alexandru Martinov.

În celălalt meci din grupă jucat marţi, Farul Constanţa a terminat la egalitate cu CSM Alexandria, 2-2.

Ultimul meci din această etapă va avea loc joi: FC Universitatea Cluj - FC CFR 1907 Cluj (Cluj Arena - Cluj-Napoca, 21:00).

Primele două clasate în grupă după cele trei etape se vor califica în sferturile de finală.

CSC Dumbrăviţa - FC Rapid Bucureşti 1-4 (1-1), Stadion Rapid-Giuleşti - Bucureşti

Au marcat: Alexandru Albu (34, 52), Xian Emmers (58), Jakub Vojtus (76), respectiv Toma Bodri (13).

Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); arbitri asistenţi: Cosmin Bojan (Târgu Mureş), Doru Zamfir (Slatina); al patrulea oficial: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Bogdan Mihai Pâncu (Craiova) - FRF, scrie Agerpres.

Gică Hagi, nemulţumit după remiza cu CSM Alexandria

”Publicul s-a bucurat, a fost un meci frumos, s-a jucat. Am întâlnit o echipă foarte bună, care merita să fie aici. Trebuia să fim mai inteligenți și să plecăm cu cele trei puncte. Am încercat, fiecare a dat cât a putut.

Asta e fotbalul. Cred că am avut și penalty, și gol valabil. Asta este, mergem înainte. Gabi e acolo, crește, încă nu e el. Azi puteam face mai mult și puteam să câștigăm.

E normal să am o reacție nervoasă și să fim puțin dezamăgiți. S-a făcut o greșeală și trebuia să fim mai atenți. A fost o centrare foarte bună prin fața apărării care trebuia respinsă”, a declarat Gheorghe Hagi la finalul meciului.

Hagi a fost nemulţumit şi de organizarea meciului Rapidului pe stadionul Giuleşti. 

”Rapid joacă meci acasă, noi mergem 400 de kilometri. Nu am văzut copii de mingi, e meci de Cupă. Nu se poate așa ceva, să nu existe copii de mingi. Dacă ăla nu era penalty, atunci... Gol valabil în prima repriză, s-a dat ofsaid.. asta e, mergem mai departe.

Am făcut 400 de kilometri și nu erau copii de mingi. Nu știu ce organizare a fost, dar nu se poate. Rivalii noștri joacă meci acasă. Trebuie să las jucători acasă. Pentru unul este odihnă, altul face 400 de kilometri”, a adăugat Gheorghe Hagi, citat de Digisport.

Cum reinventează Hagi jucători 

"În primul rând am o comunicare foarte bună cu ei. Am de fiecare dată o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff.

Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament!

Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul. Asta nu se poate! Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi. Dacă nu, nu! Fiecare își vede de drumul lui", a declarat recent Regele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel