Data publicării:

Rapid București cu investiții uriașe rămâne singura echipă care nu bate pe nimeni. Derby-ul cu Dinamo, un meci extrem de tensionat

Autor: DCNews Team | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO DC NEWS
FOTO DC NEWS
Dinamo București a reușit să plece neînvinsă din Giulești. În ciuda diferenței uriașe de valoare dintre cele două echipe.

Rapid București a investit imens în acest sezon, dar e singura echipa din Superligă fără victorie. Rapid, sub Neil Lennon, nu se regăsește sub nicio formă. Nici măcar ca sistem de joc, fiind mai degrabă o echipă de pluton.

Dinamo, cu un lot inferior și mult sub valorc, a reușit să scoată un egal în Giulești.

Scorul a fost deschis de Rapid printr-un penalty transformat de Petrila de la o lovitură de la 11 metri în minutul 52. Dinamo a forțat și a reușit să restabilească egalitatea tot printr-o lovitură de pedeapsă obținută de Selmani și transformată tot de el în minutul 77. Rezultatul e unul echitabil, în ciuda diferenței de valoare și a investițiilor făcute de Rapid.

Rivalitatea dintre Rapid și Dinamo este una dintre cele mai vechi și intense din fotbalul românesc. Meciurile dintre cele două echipe sunt cunoscute sub numele de „Derby de București” și sunt caracterizate de o atmosferă electrizantă, atât pe teren, cât și în tribune.

Această rivalitate nu este doar fotbalistică, ci și culturală, fiind influențată de diferențele de tradiții și istorii ale celor două cluburi. Rapid este văzută ca echipa muncitorilor, a oamenilor de rând din cartierul Giulești, în timp ce Dinamo are o istorie legată de Ministerul de Interne și, în perioada comunistă, a fost asociată cu autoritățile statului.

Meciurile dintre Rapid și Dinamo atrag mereu atenția întregii țări, fiind printre cele mai așteptate și urmărite evenimente sportive din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel