Răniții, evaluați de o comisie specială. MAI a început controalele în cluburi
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Bănicioiu şi dr. Ioan Lascăr de la Floreasca, vor merge luni la toate spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienţilor răniţi în incendiul de la clubul Colectiv. Concluziile grupului de lucru vor fi prezentate într-o reuniune de la  Palatul Victoria.

Din comisie mai fac parte secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc, care este specialist în ATI, prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi, medic primar Cristian Niţescu.

Grupul de lucru constituit la Palatul Victoria a avut o primă întâlnire duminică şi este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va creşte semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze.

[citeste si]

- Acestei comisii i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker şi profesorul Marc Chaouat, consideraţi a fi unii dintre cei mai buni specialişti în arsuri. Ei au ajuns duminică seară la Bucureşti, însoţiţi de reprezentanţi din Ministerul francez al Sănătăţii. Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este şeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

- Guvernul va decide până la finalul acestui an înfiinţarea sau funcţionarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite. În ceea ce priveşte cetăţenii străini răniţi în incendiu, autorităţile şi-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziţie celor care doresc să fie trataţi în afara ţării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc.

- Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri şi alte spaţii care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoţiţi de poliţişti şi verifică dacă respectivele locaţii au planuri împotriva incendiilor şi dacă acestea se respectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel