Range Rover-ul Reginei Elisabeta a II-a - completat cu modificări regale - scos la vânzare
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Una dintre cele mai "bine acoperite mașini regale" folosite de Regina Elisabeta a II-a a fost scoasă la vânzare.  

Range Rover-ul de culoare albastru Loire, cu interior din piele de fildeș, își caută un nou proprietar, după ce a făcut parte din flota casei regale în 2016 și 2017.

Mașina a fost fotografiată de numeroase ori în timpul unor evenimente regale, inclusiv în timpul unei vizite de stat a fostului președinte american Barack Obama și a soției sale Michelle, în aprilie 2016.

Obama și fosta primă doamnă au fost urcați în mașină împreună cu defunctul monarh și cu prințul Philip, după ce au sosit la Castelul Windsor pentru un prânz privat.

Într-un alt semn de recunoaștere a istoriei sale regale, mașina are aceeași plăcuță de înmatriculare ca atunci când a fost folosită de Elisabeta a II-a, lucru care nu se întâmplă de obicei, potrivit vânzătorului de mașini Jack Morgan-Jones.

"În mod normal, se încearcă să se schimbe numărul de înmatriculare atunci când o mașină a fost în serviciul regal, dar în acest caz numărul de înmatriculare va rămâne același, așa că nu există niciun dubiu în mintea nimănui că aceasta a fost mașina folosită de regină", a declarat pentru Sky News Morgan-Jones de la Bramley Motor Cars, care a listat vehiculul.

"Este un lucru minunat. Este una dintre cele mai bine acoperite mașini regale care a făcut parte dintr-o flotă regală, inclusiv la vizita de stat a lui Obama", a spus Jones.

"Unii oameni cred că va avea același preț ca și Range Rover-ul standard. Evident că nu este cazul"

Fiind făcută special pentru utilizarea regală, mașina este echipată, de asemenea, cu iluminare ascunsă, trepte fixe special adaptate și iluminare de urgență a poliției, precum și cu o modificare comandată de Elisabeta a II-a pentru a face mașina mai ușor de accesat.

"Unul dintre semnele care indică faptul că era o mașină de serviciu regală a fost că regina a pus mânere suplimentare în partea din spate pentru a facilita urcarea și coborârea", a spus Morgan-Jones.

"Acestea ar fi fost montate pe un fel de cadru între geamul șoferului și geamul pasagerului din spate, astfel încât există un mâner suplimentar acolo", a completat acesta.

"Atunci când mașinile sunt scoase din uz de la serviciul regal, aceste lucruri sunt de obicei îndepărtate pentru a încerca să se elimine orice semne care să indice că au fost folosite de regină sau de oricine altcineva dintr-o casă regală, dar noi nu ne-am dat seama că mânerele de prindere au fost lăsate în portbagajul mașinii, sub roata de rezervă.

Când a fost întrebat despre istoria sa, domnul Morgan-Jones a spus că mașina a mai fost vândută anterior de două ori, mai întâi unui vechi client al dealerilor auto care o avea ca parte a unei colecții și apoi unui "tip local care pur și simplu a iubit istoria din spatele ei".

"El (actualul proprietar) s-a gândit că probabil a venit timpul să vadă dacă altcineva vrea să se bucure de ea", a spus Morgan-Jones.

În ceea ce privește prețul, mașina a fost listată pentru 224.850 de lire sterline.

"Unii oameni cred că va avea același preț ca și Range Rover-ul standard. Evident că nu este cazul", a declarat Morgan-Jones. 

"Ultima dată când această mașină a fost vândută de noi, regina era încă în viață. Aceasta va fi prima dată când va fi vândută în condițiile în care ea nu mai este prezentă, așa că există o primă de plătit pentru ea. Oricine poate merge și cumpăra un Ferrari nou, dar nu oricine poate merge și cumpăra mașina reginei", a mai spus Jones, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel