Ramzan Kadîrov laudă retragerea Rusiei din Herson: O alegere dificilă, dar corectă. Toată lumea știa că era un teritoriu de luptă dificil
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ramzan Kadîrov a vorbit despre retragerea rușilor din Herson.

Ramzan Kadîrov, liderul pro-Kremlin al regiunii Cecenia din Rusia, a declarat că sprijină decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele dintr-o parte a regiunii Herson.

Kadîrov, care a criticat frecvent ministerul și conducerea operațiunii, a spus că generalul Serghei Surovikin a „salvat o mie de soldați care se aflau efectiv în încercuire”.

„După ce a cântărit toate argumentele pro și contra, generalul Surovikin a făcut o alegere dificilă, dar corectă, între sacrificii fără sens de dragul declarațiilor tare și salvarea vieților neprețuite ale soldaților”, a spus el.

„Nu este nevoie să vorbim despre ‘predarea’ lui Herson. ‘Predarea’ înseamnă împreună cu luptătorii. Iar Surovikin îi protejează pe soldați și ocupă o poziție strategică mai avantajoasă – convenabilă, sigură”, a spus Kadyrov pe canalul său Telegram.

CITEȘTE ȘI     -    Avioanele militare ale Chinei continuă incursiunile în jurul Taiwanului. Aproape 200 de aeronave s-au apropiat de insulă în ultimele 10 zile

Ramzan Kadîrov: „Toată lumea știa că Hersonul era un teritoriu de luptă dificil”

Ramzan Kadîrov susține că au știut de la început că regiunea Herson era un teritoriu dificil de luptă, deoarece soldații au raportat acest lucru. De asemenea, liderul pro-Kremlin al regiunii Cecenia din Rusia a transmis că în acea zonă nu era posibilitatea unei aprovizionare regulată stabilă de muniție și formarea unui spate puternic și de încredere.

„Toată lumea știa încă din primele zile ale operațiunii speciale că Hersonul era un teritoriu de luptă dificil. Soldații unităților mele au raportat, de asemenea, că era foarte greu să lupți în această zonă”, mai ales „fără posibilitatea unei aprovizionare regulată stabilă de muniție și formarea unui spate puternic și de încredere”.

Dar, criticând din nou greșelile din trecut, el a întrebat: „De ce nu s-a făcut acest lucru încă din primele zile ale operațiunii speciale? Aceasta este o altă întrebare. Cred că Surovikin s-a comportat ca un adevărat general militar, fără să se teamă de critici. El este responsabil pentru oameni”, a mai transmis Ramzan Kadyrov, potrivit BZI.

Rusia se retrage din Herson. Șoigu a cedat în fața atacurilor ucrainene

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipro.

Asta înseamnă înseamnă că forțele ruse se vor retrage în întregime din regiunea de pe malul vestic al râului Nipro.

Podul principal de pe un drum de ieșire din orașul Herson a fost aruncat în aer, crescând tensiunile într-o zonă ținută de Rusia, unde forțele Ucrainei avansează.

Imaginile de pe internet au arătat întinderea podului Darivka de pe autostrada principală de la est de orașul Herson, din sudul Ucrainei, prăbușită complet în apa râului Inhuleț, un afluent al râului Nipru care traversează țara.

Ucrainenii care au postat fotografiile au speculat că podul ar fi fost aruncat în aer de trupele ruse în pregătirea unei retrageri, dar Oleh Zhdanov, un analist militar ucrainean, a declarat pentru Reuters că ar fi putut fi distrus de sabotorii ucraineni pentru a izola forțele ruse de ambele părți (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel