Ramona, prăjitură inspirată după Televizor, cu o delicioasă cremă de vanilie. Puteți prepara și voi, respectând ingredientele
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o prăjitură cu foi de bezea, pandișpan cu căpșuni și o delicioasă cremă de vanilie, pe care a denumit-o „Prăjitura Ramona”.
Ingrediente
Pentru două foi de bezea:
10 albușuri
500 gr zahăr
1 praf de sare
200 gr nucă
Pentru cremă:
10 gălbenușuri
200 gr zahăr
4 linguri făină
500 ml lapte
vanilie
250 gr unt
1 praf de sare
Pentru pandișpan cu căpșuni:
7 ouă
7 linguri de zahăr
7 linguri făină
7 linguri ulei
500 gr căpșuni
1 praf de sare
Mod de preparare
Acest gen de prăjitură necesită preparare cu o zi înainte de a fi servită, pentr a avea timp să stea o noapte la rece.
Cum se prepară foile de bezea cu nucă
Pentru a prepara două foi de bezea cu nucă într-o tavă de 25/35 cm, albușurile se presară mai întâi cu sare și se lasă la temperatura camerei 20-30 de minute. Apoi se mixează până devin spumoase. Se adaugă zahărul, treptat, și se mixează până se obține o bezea cristalină și foarte fermă. Se adaugă, tot treptat, miezul de nucă măcinat fin și se coc două foi în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute fiecare.
Cum se prepară blatul de pandișpan cu căpșuni
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei, ca și anterior, se mixează spumă, presărate cu un praf de sare. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până rezultă acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când încercăm să-l întoarcem invers. În bezeaua de albușuri se încorporează, mai întâi, gălbenușurile, apoi uleiul, făina și la final căpșunile curățate, spălate și tăiate în cuburi.
Se tapetează cu hârtie de copt tava în care s-au copt și foile de bezea cu nucă. Se întinde compoziția pentru blat de pandișpan cu căpșuni în ea și se nivelează uniform la suprafață. Se coace la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute.
Cum se prepară crema de vanilie
Se pun gălbenușurile într-un vas, se presară sare peste ele și se amestecă pentru a li se intensifica culoarea. Se adaugă zahărul, făina și laptele, se omogenizează compoziția și se fierbe amestecând continuu. Spre final, se adaugă și vanilia. Se acoperă cu folie, se lasă să se răcească, apoi se încorporează untul moale, frecat cu puțin zahăr, pentru a căpăta cremozitate, notează a1.ro.
Cum se asamblează prăjitura
Se așază în tavă prima foaie de bezea și se unge în strat uniform cu jumătate din crema de vanilie. Peste aceasta se așază blatul de pandișpan cu căpșuni și se întinde restul de cremă peste el. La final, se pune a doua foaie de bezea cu nuci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News