Ramona Mănescu și Frunzăverde resping afilierea PNL la PPE
Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, joi, că nu s-a discutat în cadrul partidului o afiliere a liberalilor la PPE, punctând că nu există nicio posibilitate ca PNL să părăsească grupul ALDE, afirmaţii similare fiind făcute şi de Sorin Frunzăverde, relatează NewsIn. PPE, prin purtătorul de cuvânt, a declarat că PNL nu a depus nicio cerere de aderare.
Adrian Papahagi, unul dintre perdanții PDL de la alegerile parlamentare, a declarat, joi, pentru NewsIn că are informaţii ,,foarte sigure" cum că PNL a depus o cerere să intre în grupul PPE. El scrisese miercuri seară pe Facebook că PNL va adera la PPE şi că vrea să devină partid popular. Papahagi a întărit că deţine informaţii ,,foarte sigure" în acest sens. ,,Da. Avem informaţii destul de sigure, adică nu destul. Foarte sigure. Nu pot să vă zic mai mult, dar ştiu lucrul acesta. Nu ştiu dacă au depus cerere să iasă din ALDE. Ei vor tatona deocamdată, şi dacă vor primi acceptul să intre în PPE vor ieşi din ALDE şi vor intra în PPE", a precizat el pentru NewsIn.
"Nu s-a discutat în PNL. Nu s-a discutat în Biroul Politic Central al partidului. (...) Nu ştiu de unde au apărut aceste zvonuri, dar nu s-a discutat şi nu există nicio posibilitate ca PNL să plece din ALDE", a declarat Ramona Mănescu pentru NewsIn.
De asemenea, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a respins ideea unei afilieri a liberalilor la PPE. "Nu, exclus", a punctat acesta.
Oficial PPE: PNL nu a depus o solicitare oficială de aderare
Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, a declarat joi, pentru Mediafax, că PNL nu a depus o solicitare oficială de aderare la familia populară, necesară în vederea demarării procedurii tehnice de afiliere la partidul european.
Procedura tehnică de aderare la PPE, valabilă pentru orice partid din orice ţară europeană, necesită ca după depunerea solicitării şi documentaţiei oficiale de către reprezentanţii acelei formaţiuni, aceasta să fie analizată şi dezbătută într-un grup de lucru constituit la nivelul PPE, din care pot face parte reprezentanţi ai oricărei formaţiuni membre.
Ulterior, solicitarea este transmisă Adunării Politice a PPE, care se reuneşte de regulă o dată la trei luni, în cadrul acestei structuri putând fi formulate şi eventuale obiecţii oficiale privind aderarea PNL la familia populară de către reprezentanţi ai celorlalte formaţiuni afiliate din România - PDL, UDMR şi PNŢCD. Solicitarea este supusă apoi la vot în Adunarea Politică şi se decide prin majoritate simplă.
Emil Boc a declarat, joi, că în PPE nu sunt primite "partidele de sorginte socialistă" şi că "atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News