Ramona Mănescu: În politica externă fiecare succes este rezultatul unui efort de echipă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În politica externă, fiecare succes este rezultatul unui efort de echipă, a declarat Ramona Mănescu, marţi, la predarea mandatului de ministru al Afacerilor Externe lui Bogdan Aurescu.

Ea a vorbit despre activitatea MAE în perioada în care l-a condus. 'Aşa cum a făcut mereu în istorie, diplomaţia română a asigurat şi pe durata mandatului meu coerenţa (...) şi predictibilitatea politicii externe a României. O activitate diplomatică consecventă este necesară pentru ca ţara noastră să îşi păstreze rolul activ pe scena internaţională în relaţiile cu partenerii externi şi în cadrul organizaţiilor internaţionale', a afirmat Ramona Mănescu.

În această perioadă, a spus ea, accentul a fost pus pe 'consolidarea rolului României la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, aprofundarea parteneriatelor strategice, aprofundarea şi întărirea securităţii energetice a României, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova'. MAE a publicat, marţi, raportul de activitate al ministrului Ramona Mănescu.

'Principalele repere ale activităţii MAE în această perioadă au vizat asigurarea coerenţei şi predictibilităţii politicii externe a României prin continuarea demersurilor de promovare a ţării noastre în plan internaţional, cu accent pe consolidarea rolului României în cadrul NATO şi UE, avansarea şi aprofundarea parteneriatelor strategice, inclusiv din perspectiva securităţii energetice, precum şi consolidarea relaţiei cu Republica Moldova şi susţinerea parcursului european al acesteia', arată MAE. Raportul 'reflectă demersurile MAE de asigurare a desfăşurării în condiţii optime a procesului de votare în străinătate, în contextul alegerilor prezidenţiale din această lună', precizează sursa citată.

Potrivit raportului, 'în anul 2019, odată cu schimbarea cadrului legislativ privind organizarea alegerilor în străinătate, ministrul Ramona Mănescu, împreună cu echipa MAE, şi-a asumat obiectivul de a asigura cetăţenilor români din afara graniţelor ţării toate condiţiile necesare pentru vot'. 'Implicarea MAE în organizarea scrutinului din luna noiembrie 2019 a însemnat atât promovarea schimbărilor legislative şi a instrumentelor de îmbunătăţire a procesului electoral, cât şi implicarea propriu-zisă în bunul mers al acestui proces', se arată în raport. Ramona Mănescu a fost numită în funcţia de ministru al Afacerilor Externe pe 24 iulie 2019, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel