Urmărește emisiunea live
Rămășițele unei femei dispărute în tsunamiul din 2011 au fost găsite în Japonia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Rămășițele unei femei dispărute în tsunamiul devastator din 2011 au fost găsite în Japonia.

Rămăşiţele unei femei dispărute în tsunamiul devastator din 2011 din Japonia au fost găsite şi identificate recent, a anunţat vineri poliţia, cu câteva zile înainte de marcarea a zece ani de la dezastru, informează Agerpres.

"Bucăţi de schelet, inclusiv un craniu, au fost descoperite pe 17 februarie" pe o plajă din departamentul Miyagi (nord-est), a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Agerpres.

Analizele dentare şi ADN efectuate săptămâna aceasta de către criminalişti au arătat că este vorba despre Natsuko Okuyama, o femeie în vârstă de 61 de ani care dispăruse în tragedia din 11 martie 2011, a precizat purtătorul de cuvânt.

Bilanţul confirmat al triplei catastrofe din 2011 (seism, tsunami şi accident nuclear la Fukushima) era de 15.899 de morţi în decembrie 2020, potrivit poliţiei japoneze.

Peste 2.500 de persoane sunt încă date dispărute zece ani mai târziu.

Fiul lui Natsuko Okuyama i-a mulţumit persoanei care a descoperit rămăşiţele mamei sale. "Sunt extrem de fericit că mama mea a fost găsită cu puţin timp înainte de împlinirea a zece ani de la dezastru", a declarat el, citat de agenţia de presă Kyodo. "Acest lucru îmi va permite să-mi pun gândurile în ordine şi să merg mai departe", a adăugat el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel