Rămânem fără apă? Ce spune ministrul Fechet despre o ”restricționare la scară largă”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
După ce s-a vorbit despre alerta din energie, acum se vorbește despre o eventuală restricționare a apei.

Temperaturile ridicate și lipsa ploilor ar putea duce la o restricționare a apei. Dar nu este cazul în România, spune ministrul Mircea Fechet. 

”România are suficiente rezerve de apă în acest moment. Gradul de umplere a amenajărilor hidrotehnice pe care le avem în gestiune la minister este de 80%. Chiar şi în cazul în care în luna iulie va ploua foarte puţin, acest grad nu va scădea mai puţin de 77%, ceea ce înseamnă că având 3,5 miliarde de metri cubi de apă la îndemână nu putem să discutăm de o lipsă a apei potabile sau de o restricţionare a acesteia la scară largă. Că într-o localitate a secat fântâna, că într-alta reţeaua, care se alimentează tot dintr-un puţ, a rămas fără apă, sunt nişte cazuri izolate. Ele se întâmplă cu precădere în judeţele din estul României, dar sunt cazuri izolate, n-ar trebui să discutăm despre ele ca şi cum ar fi un fenomen care să pună în pericol întreaga Românie”, a explicat ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Prima TV, conform news.ro. 

În țară, mai multe localități au rămas fără apă la robinet, iar oamenii sunt sfătuiți să utilizeze apa doar in scopuri menajere şi să renunţe la irigatul grădinilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel