Rămân bucureștenii fără apă caldă și căldură? Ce spune Gabi Firea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
iesenii raman fara apa calda
iesenii raman fara apa calda
După demisia conducerii RADET, Primări Generală a emis un comunicat de presă în care asigură bucureștenii că nu vor fi probleme cu apa caldă și căldura.

"In timpul scurt de la preluarea mandatului de Primar General, Gabriela Firea a luat toate masurile pentru a debloca situatia nevralgica de la sistemul de termoficare al Capitalei. In acest sens, edilul sef a avut discutii inca din primele saptamani de mandat atat cu Ministrul Energiei, cat si cu managementul RADET si ELCEN. In urma acestor discutii s-a convenit alocarea sumei de 64 de milioane lei, suma care reprezenta subventia pe care Municipalitatea o datora RADET pentru perioada martie-mai 2016", se arată într-un comunicat de presă.

"Inca de la preluarea mandatului, cand am constatat ca vechea administratie nu platise din luna martie subventia catre Radet, m-am preocupat pentru ca aceasta situatie sa se rezolve in cel mai scurt timp, avand in vedere ca programul de reparatii trebuia inceput de urgenta pentru ca in sezonul rece bucurestenii sa beneficieze de apa calda si caldura.

Pana astazi, am platit RADET suma de 45 milioane de lei, iar zilele urmatoare se va face viramentul si pentru suma de 19 milioane de lei, asa ca putem spune ca vom fi la zi cu subventia" a declarat Gabriela Firea.

O alta preocupare a Primarului Capitalei a fost repunerea in functiune a dispeceratului comun RADET-ELCEN extrem de util in cazul coordonarii corecte a interventiilor pentru rezolvarea avariilor aparute la sistemul de termoficare din Bucuresti.

Modernizarea rețelei de termoficare

In ceea ce priveste atragerea de fonduri europene pentru modernizarea retelei de termoficare si transformarea RADET in societate comerciala, Primarul Capitalei a explicat:

„Fosta administratie nu a reusit sa faca nici macar pasii incipienti pentru a putea accesa cele 187 milioane euro, bani de la UE, pentru modernizarea sistemlui de termoficare al Capitalei.

Pentru a putea accesa aceasta suma am stabilit un calendar al investitiilor care a fost transmis la Ministerul Fondurilor Europene in data de 7 iulie 2016. De asemenea, am dispus constituirea unui grup de lucru cu toti specialistii care vor lucra la elaborarea documentelor necesare (studiul de fezabilitate, tema de proiectare, strategia de termoficare a Municipiului Bucuresti, analiza institutionala). Saptamanal au loc intalniri ale acestui grup pentru a se evalua situatia demersurilor pentru accesarea fondurilor europene care sunt vitale pentru sistemul de termoficare al Capitalei. Subliniez ca transformarea RADET in societate comerciala este obligatorie pentru accesarea finantarii nerambursabile, astfel ca, in prezent, specialistii din cadrul PMB lucreaza la documentatia de transformare".

Acuzatiile formulate de conducerea RADET la adresa actualei administratii pot fi intelese asadar drept o actiune facuta la comanda politica. Reamintim ca RADET este o institutie aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si nu a Primarului General. Conducerea acestei regii este asigurata de un director general si de Consiliul de Administratie. Consiliul General al Municipiului Bucuresti numeste Consiliul de Administratie al acestei regii, iar Consiliul de administratie numeste un director General.

In ultimii ani RADET a fost controlat de Partidul National Liberal. Mai mult decat atat, acelasi partid l-a avut in functia de Primar General, timp de 7 luni, pe domnul Razvan Sava, care nu a facut nici un demers pentru solutionarea problemelor "istorice" cu care se confrunta RADET.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel