Raluca Turcan nu se așteaptă să fie exclusă din PNL: Nu există niciun temei statutar
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raluca Turcan / Foto: gov.ro
Raluca Turcan / Foto: gov.ro
Raluca Turcan nu se așteaptă să fie exclusă din PNL.

„Am spus lucrul acesta în interior, de altfel din interiorul partidului au apărut în spațiul public declarații mult mai tăioase decât ceea ce am spus eu. Însă mi s-a părut corect ca, dacă am ceva de spus, să spun în interiorul partidului”, a declarat, marți seară, Raluca Turcan, la Digi 24.

Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă, Raluca Turcan a răspuns astfel: „În mod normal nu, nu există niciun temei statutar”.

„Încep audierile pentru formarea unui nou Cabinet și acesta în proporție de 99,9% joi va fi votat, cred că este foarte valoros pentru oameni să înțeleagă că suntem în punctul în care România să capete stabilitate guvernamentală, să se încheie toată tensiunea politică. (...) Dacă ne uităm la aritmetica guvernamentală, cifrele sunt clare, artitmetica ne arată că nu s-a câștigat politic pentru PNL mai mult decât a fost înainte, dacă privesc spre ceea ce se întâmplă în afara scenei politice, că avem o criză saniară, că avem o iarnă dificilă, atunci aș putea să cer aceeași îngăduință și să aștept rezultatele”, a mai spus Raluca Turcan.

Lista miniștrilor și programul de guvernare, depuse la Parlament

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, la Parlament, lista cu miniștri și programul de guvernare.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe următoarele principii: rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,5 la 7”, a spus premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că PNRR reprezintă axul progamului de guvernare.

„Împreună cu echipa guvernamentală, suntem oblogați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și bineînțeles acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă. O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare Planul național de investiții Anghel Saligny. În momentul acesta are o sumă locată de aproximativ 50 de miliarde până în 2028, doar până în acest moment s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde, ceea ce înseamnă că este nevoie de stabilirea unui mecanism echiabil și eficient, astfel încât să putem stabili prioritățile”, a mai spus, marți seară, Nicolae Ciucă.

„Pe pachetul de măsuri sociale, este prima dată când se mărește indemnizația socială minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei, cu aproximativ 25%, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pentru pensionarii care beneficiază de o pensie între 1.000 și 1.600 de lei se va asigura în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei, astfel încât să poată să treacă mai ușor peste iarnă. Tot în programul de guvernare sunt cuprinse măsuri pentru ceșterea alocației pentru copiii până la 2 ani la 600 de lei, pentru ceilalți alocația va fi de 243 de lei, salariul minim brut va crește la 2.550 de lei”, a mai spus premierul desemnat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel