Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

PNL nu iese de la guvernare. ”Nu o să rupem coaliția”, anunță Turcan

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turca, ministrul Culturii, a făcut prima declarație după întâlnirea liberalilor, susținând că PNL nu o să plece de la guvernare.

Liberalii s-au reunit la Vila Lac, pentru a dezbate opțiunea retragerii de la guvernare și pentru a discuta mobilizarea în teritoriu pentru alegerile din noiembrie și decembrie.

Întâlnirea are loc pe fondul unui climat politic tensionat, după ce în ultimele zile PNL a lansat acuzații fără precedent împotriva Partidului Social Democrat, susținând că acesta este responsabil pentru decizia Curții Constituționale de a elimina un candidat din alegerile prezidențiale. În acest context, menționăm că europarlamentara Diana Șoșoacă a fost exclusă din cursa pentru Cotroceni printr-o hotărâre a CCR.

De asemenea, social-democrații au fost acuzați și în urma scandalului Nordis, deputata Laura Vicol fiind criticată că a blocat în Comisia Juridică, pe care o prezida, un proiect de lege care ar fi prevenit „înșelarea“ cumpărătorilor.

În acest context agitat, PNL a anunțat, prin vocea liderului Nicolae Ciucă,  rupt coaliția cu Partidul Social Democrat, dar rămâne la guvernare „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza (n.r. cei din PSD) pentru a câștiga alegerile“. 

Declarațiile ministrului Culturii, Raluca Turcan

"Nu o să rupem coaliția cu PSD, pentru că USR a plecat de la guvernare, iar România avea nevoie de guvernare și stabilitate. Moțiunea USR este un demers politicianist, iar perspectiva ieșirii PNL-ului de la guvernare este exclusă. PNL a fost la guvernare, și-a asumat guvernarea în momente foarte dificile, și nu văd de ce PNL-ul ar trebui să plece de la guvernare", a explicat Raluca Turcan, potrivit Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel